«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Akbank EFT Ücretleri ve Saatleri

Akbank EFT Ücretleri ve Saatleri

Akbank-EFT-İşlem-Saatleri

Akbank EFT İşlemleri

Akbank EFT Ücretleri, Akbank eft saatleri, Akbank eft iptal etme, Akbank eft sorgulama, yanlış hesaba yapılan eft işlemleri ve Akbank EFT işlemleri hakkındaki bütün detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Akbank EFT işlemleri, Akbank müşterilerinin sıklıkla kullandıkları bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Akbank sitesi Türkiye’ de oldukça popüler olan saygın bir özel bankadır. Bu nedenle de kendini sürekli olarak geliştirmekte ve yenilemektedir. Gerek bankacılık dizaynını gerekse bankacılık işlemlerini sürekli olarak yenileyerek yeni teknoloji çağına ayak uydurmayı başarabilen bir banka olarak bilinmektedir. İnternet bankacılığı, mobil bankacılık, ATM ve şubeden EFT yapma işlemleri bulunmaktadır.

 

Akbank EFT Ücretleri 2020

Akbank EFT ücret kesintisi 2020 yılına göre güncellenmiş ve net kesinti fiyatları aşağıda listelenmiştir.

Akbank şubeden yapılan EFT ücret kesinti aralığı 75 TL ile 750 TL olarak bir önceki yıla göre sabit kalmıştır. Geç EFT ücret kesintisi ise, şubeden yapıldığı zaman 90 TL den başlamaktadır. ATM ile yapılan EFT işlemleri ya da ileri tarihli EFT işlemleri için ücret kesintisi 15 TL olarak belirlenmiştir. Akbank mobil bankacılık ve Akbank internet bankacılığı EFT kesinti ücreti 15 TL olarak sabitlenmiştir.

İnternet bankacılığından yapılan düzenli EFT talimatı ücret kesintisi; 6 TL olarak belirlenmiştir. Kredi kartından yapılan düzenli EFT işlemlerinde ise 9 TL olarak ücret kesintisi yapılmaktadır.

 

Akbank EFT Saatleri 2020

Akbank şubesiz bankacılık anlayışı ile hizmet verdiği için oldukça fazla EFT işlemi de kolaylıkla yapılmaktadır. Akbank müşterilerinin artış göstermesi ile birlikte günümüzde en sık kullanılan işlem EFT işlemi olmuştur. Akbank EFT işlemleri kişilerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla farklı yollardan yapılmaktadır. Akbank EFT yapılırken, bankalar arası işlem olmasından kaynaklı olarak havale işleminde saat sınırı yokken EFT işlemine saat sınırı getirilmiştir. Çünkü EFT işlemleri Akbank’ tan diğer bankalara yapılan bir transfer olduğu için iki banka arası mesai saatleri içerisinde transfer yapılabilmektedir. Akbank EFT saatleri iş günü içerisinde 09.00 – 17.15 arasında yapılmaktadır. Tatil gününe dek gelmediği zaman mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilen EFT işlemleri 15 dakika içerisinde diğer bankanın hesabına aktarılmaktadır.

 

Akbank EFT Nasıl Yapılır?

Akbank müşterileri Akbank EFT yapmak için sık sık arama motorlarında bu soruyu araştırmaktadır. Bizler de size Akbank EFT başlığı altında Akbank EFT nasıl yapılır? konulu bu bilgilendirme yazımızı hazırladık. Bu sayede sizler de Akbank müşterisi iseniz ve nasıl EFT yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıda yer alan yöntemlerden kendinize en uygun olanını belirleyerek para transferi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Akbank şube desteğinden çok ATM ile hizmet veren bir bankadır. ATM ağının fazla olması nedeni ile ve bankoları rahatlatmak amacı ile EFT işlemleri gibi para transfer işlemlerini şubede bankodan yapamazsınız. Şubeden EFT yapmak isteyen müşteriler gene en yakın şubelere giderler. Fakat şubelerin içerisinde bulunan ATM ler aracılığı ile gene EFT lerini kendileri gerçekleştirmektedirler. Bu nedenle diğer bankalarda şubeden EFT ve ATM den EFT olmak üzere farklı başlıklara çevrilen para transfer işlemi Akbank’ ta şube ve ATM işlemini birleştirerek şubede ATM olarak değiştirilmiştir. Akbank ATM EFT yapabilmek için ilk önce ister size en yakın olan şubeye isterseniz de en yakın ATM ye gitmeniz gerekmektedir. ATM den kartınızı takarak şifreniz ile giriş yaptığınız zaman ana menü karşınıza çıkacaktır. Ana menüden “Para Transferleri” ni seçmeniz gerekmektedir. Buradan EFT işlemlerini seçerek karşınıza çıkacak olan hesap tercihinden ister kayıtlı olan hesaba isterseniz de yeni IBAN numarası gireceğiniz tanımsız hesaba EFT yapabilirsiniz. Hesap bilgilerini girdikten sonra göndermek istediğiniz tutarı belirleyerek ister hesabınızda bulunan paradan isterseniz de yeni para girişi ile ATM ye para eklemesi yaparak gönderimde bulunabilirsiniz. İşleminizi onaylamanızın ardından yaklaşık 15 dakika içerisinde para transferi işleminiz diğer bankaya ulaşmış olacaktır.

Akbank Mobil EFT yöntemi ile de “Akbank Direkt Mobil Bankacılık” işlemlerini kullanabilirsiniz. Bunun için Akbank Direkt uygulamasını cep telefonu ya da tabletinize ücretsiz olarak indirmeniz gerekmektedir. Akbank mobil şifreniz ile uygulamaya giriş yaparak ana işlem menüsü üzerinden Para Transferleri işlemini seçmeniz gerekmektedir. Başka Bankaya Para Transferi – EFT menüsüne giriş yaparak IBAN bilgileri ve yatırmak istediğiniz tutarı girip onayladıktan sonra kısa bir süre içerisinde EFT işleminiz karşı tarafa iletilmiş olacaktır. Burada isterseniz EFT yapmak istediğiniz hesabı kayıt ederek kayıtlı hesap oluşturabilirsiniz. Bu sayede bir sonraki EFT işlemlerini aynı hesaba göndermek istediğiniz zaman isimler bölümünden seçerek IBAN numarası girmeden kolayca para transferi işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Akbank internet bankacılığı EFT işlemleri için Akbank resmi sitesine internet bankacılığı üzerinden giriş yapılır. Ana ekranda Para transferleri seçilir. Buradan EFT işlemleri belirlenerek yatırmak istediğiniz tutar ile IBAN numarası ya da müşteri numarası girilir. EFT işlemleri kolay bir şekilde 7/ 24 gerçekleştirilir. Yalnız siz EFT işlemlerini dilediğiniz zaman diliminde yapsanız dahi karşı taraf mesai saatleri içerisinde ve iş gününde iletilecektir.

 

Akbank EFT Sorgulama

Akbank EFT sorgulama işlemlerini telefon bankacılığı, mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için bütün yerlerden para transferleri ve EFT işlemleri menüsünden yapılan EFT işlemlerinizi sorgulayabilirsiniz. EFT sorgulama işlemleri henüz iletilmemiş olan EFT ler için kullanılmaktadır. EFT işleminizin durumu hakkında bilgi vermektedir. EFT işlemlerinizi sorguladığınız zaman herhangi bir problem olması durumunda sizler de telefon bankacılığı ile müşteri hizmetlerini arayarak EFT iptali ya da EFT ile ilgili sorun giderme işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

EFT Karşı Tarafa Ne Zaman Geçer?

Akbank EFT işlemlerini gerçekleştirdiğiniz zaman eğer mesai saatleri içerisindeyseniz 15 dakika içerisinde karşı tarafa geçmektedir. Tatil günündeyseniz ilk iş günü içerisinde mesai saatlerinde karşı tarafa EFT işlemleriniz iletilecektir. 15 dakika bekleme süresi içerisinde dilerseniz yaptığınız EFT işlemlerini iptal de edebilirsiniz. Eğer EFT işlemlerinizin hızlı iletilmesini ve askıda takılı kalmasını istemiyorsanız sizler de hafta içi iş gününde 09.00 ile 17.15 saat dilimi arasında EFT işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede de yapacağınız EFT işlemleri olabildiğince hızlı olarak karşı tarafa geçiş yapmaktadır.

EFT Yanlış Hesaba Gitti Ne Yapmalıyım?

Akbank EFT işlemleri yapıldığı andan itibaren 15 dakika içerisinde bir itiraz gelmemesi durumunda karşı tarafa aktarılmaktadır. Eğer sizler yanlış IBAN bilgisini onaylayarak bir başka kişinin hesabına EFT işlemini gerçekleştirmiş iseniz bu 15 dakikalık süreçte müşteri hizmetlerini arayarak EFT işlemlerinizi iptal ettirebilirsiniz. Aslında EFT işlemlerini iptal etmenin birçok yolu bulunmaktadır. Müşteri hizmetleri yöntemi en hızlı ve en etkili olan yöntemidir. Bunun için 444 2 525 numarasından Akbank müşteri hizmetlerini aramanız yeterli, olacaktır. Buradan yönlendirmeler ile yapmış olduğunuz EFT işlemini iptal ettirebilirsiniz. Bu sayede EFT tutarı hesabınıza yansıtılacaktır. Yalnız EFT işlemi tekrar hesaba yansıtılırken EFT ücret kesintisi yatırılmamaktadır.

Direkt Mobil aracılığı ile de EFT işlemlerinizi iptal ettirebilirsiniz. Bunun için Akbank Direkt Mobil uygulamasını açmanız ve para transferleri bölümünü girerek gerçekleştirmiş olduğunuz para transferlerinden yaptığınız EFT işlemini bulup iptal butonunu onayladığınız zaman yanlış EFT işlemi hızlı olmanız ile o aradaki 15 dakikalık süreçte iptal edilebilmektedir.

Akbank şubelerinden de EFT iptali gerçekleştirmek istediğiniz zaman anında şubede bulunan direkt ATMlere yönlendirilirsiniz. Buradan EFT işleminizi iptal edebilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorumlar

  1. eflal

    merhabalar yanlış hesaba aktarılan ücret hemen hesaba aktarılıyor değil mi?ya da 15 dk demişssiniz ne zaman tam olarak geçmiş olur şimdiden teşekür ederim.

    • Uğur Aydın

      Sayın okurumuz Eflal hanım Yanlış hesaba EFT yapılırsa Akbank Müşteri hizmetleri Eft nin yatırılmış olduğu hesap sahibini arayarak yanlış yatırılan eft nin tekrar aktarılmasını sağlayacaktır.

  2. metin

    tatil günlerinde eft yapsam hatfaiçine mi aktarıyor birde kesim ücreti alıyor mu ?

    • Uğur Aydın

      Değerli okurumuz Metin Bey Akbank EFT işlemini tatil gününde yaparsanız eğer tatilin bittiği ilk gün yapmış olduğunuz EFT karşı hesaba geçecektir.

  3. Yücel Dalkılıç

    Akbank EFT saatleri ile ilgili yazinizdan çok faydalandım gerekli tüm bilgileri buldum yazıda çok teşekkür ederim