«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Aktif Bank EFT Ücretleri Ve Saatleri 2020

Aktif Bank EFT Ücretleri Ve Saatleri 2020

aktif EFT

Aktif Bank EFT Ücretleri 2020

Aktif Bank EFT işlemleri 2020 yılı için PTT aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Aktif Bank internet şubesi ve Aktif Bank mobil şube üzerinden gerçekleştirilen EFT işlemlerinden hesap EFT kesinti ücreti alınmamaktadır. Çağrı merkezinde şube ile aynı miktarda kesinti uygulanmaktadır.

Şube aracılığı ile yapılan kesintilerde ise 8 TL ile 100 TL arasında değişen miktarlarda EFT kesinti ücreti alınmaktadır. PTT Bak ATM lerinde de aynı miktarda kesinti yapılmaktadır. Bu sayede Aktif Bank ve PTT Bank ortak olarak çalışma sağlamaktadır. Birbirine bağlı EFT ücret kesintisi oluşmaktadır. Kesilen bu tutarlara Aktif Bank EFT ücretlerinde BSMW kesintisi dahil değildir. Dolayısı ile EFT miktarı büyüdükçe BSMW kesintisi de yüzdelik komisyon üzerinden değişecektir.

Aktif Bank EFT Saatleri 2020

Aktifbank EFT saatleri belirlenirken mesai saatleri içerisindeki zaman dilimi olarak belirlenmektedir. 09.00 ile 17.00 arasında bakanın mesai saatleri içerisinde EFT işlemlerinizi gerçekleştirmeniz mümkündür.

Aktif Bank EFT Sorgulama

Aktif Bank müşterisi iseniz, EFT işlemlerinizi, gerçekleştirdikten sonra sorgulama yapabilirsiniz. Bunun için mobil bankacılık internet bankacılığı, telefon bankacılığı kanallarını kullanmanız yeterlidir. Bu sayede hızlı EFT işlemleri sorgulama ve çözümleme sayfasına yönlendirilerek işlemlerinizi kolaylıkla takip edebilirsiniz. Her zaman Aktif bank müşterilerine özel şekilde sunulan EFT sorgulama hizmetleri son derece pratik bir uygulama içerisinde yer almaktadır.

Aktif Bank EFT  İşlemleri

Aktifbank müşterileri Aktifbank üzerinden EFT yapımına dair araştırma yapmaktadır. Bu yazımızda Aktifbank müşterilerine özel olarak, EFT işlemlerini hangi kanallardan yapacaklarına ve hangi zaman aralığında yapacaklarına dair bilgilendirme yaptık. Sizler de Aktifbank müşterisi iseniz size sunulan bilgilendirme yazısından faydalanabilirsiniz.

Aktifbank müşterileri EFT yapmak istediklerinde Aktifbank şubelerinden, Aktifbank ATMlerinden ve Aktifbank internet bankacılığı, mobil bankacılık, telefon bankacılığı yollarından yararlanabilmektedir. Bu sayede de kolaylıkla para transfer işlemi problemini çözüme kavuşturmaktadır. Sizler de bu yollardan birini seçerek en hızlı ve güvenilir yol ile karşı tarafa para aktarabilirsiniz.

Şube aracılığı ile EFT işlemi yapmak için sizlere en yakın bulunan Aktifbank şubesine gitmelisiniz. Böylece banka personelleri yardımcı ile EFT işlemlerinizi gerçekleştirmiş olursunuz. Şubeye giderken ihtiyacınız olan karşı hesap bilgileri ve kendi Aktifbank kartınızdır. Eğer ATM üzerinden Aktifbank EFT işlemlerini gerçekleştirirseniz kartınız ile yapmak durumundasınız. Kartınızı ATM ye taktıktan sonra Para transferi bölümünden EFT ve tanımlı hesap ya da tanımsız hesaba EFT işlemlerini seçerek duruma göre IBAN bilgilerini giriş yapmanız gerekmektedir. Yatırmak istediğiniz tutarı belirledikten sonra onayla butonuna basmanız gerekmektedir. En kolay Aktifbank EFT yapma işlemleri mobil bankacılık ve internet bankacılığı yolu ile EFT yapmaktır. Bunun için ihtiyacınız bulunan şey internet bankacılığı şifrenizdir. İnternet bankacılığı şifresinden hem internet şubesine hem de mobil bankacılığa giriş yapmanız mümkündür. Bu sayede tek şifre ile farklı kanalları kullanarak işlem kolaylığına göre EFT işlemini belirleyip para transferi işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

 

EFT Karşı Tarafa Ne Zaman Geçer?

Aktif Bank ile EFT işlemleri gerçekleştirdiğiniz zaman anında karşı tarafın hesabına geçmektedir. Yalnız bu işi yapmak için mesai saatleri içerisinde EFT işlemleri gerçekleştirmiş olmanız gerekmektedir. Bu sayede anında karşı tarafa EFT ücreti geçecektir. Bu saatlerin dışında yaptığınız EFT işlemlerinde bir sonraki iş gününün mesai saatleri içerisinde EFT işlemleri karşı tarafa tanımlanacaktır. Eğer mesai saatleri dışında EFT yapıyorsanız, ertesi iş gününün ilk saatlerinde bekletilmeden hesabınız karşı tarafa geçecektir.

EFT Yanlış Hesaba Gitti Ne Yapmalıyım?

EFT işlemleri yaptığınız zaman yapmış olduğunuz EFT karşı tarafa iletilmediğinde hesabınız üzerinden EFT sorgulama yapabilirsiniz. EFT işlemlerinizi sorgulayıp takip ettiğinizde başka birinin hesabına yanlışlıkla ilettiğinizi görebilirsiniz. Böyle bir durumda Aktif Bank müşteri hizmetleri ile irtibata geçmenizi tavsiye ederiz. Müşteri hizmetleri sizin adınıza karşı taraf ile iletişime geçecektir. Yanlışlıkla iletilen parayı sizin adınıza alarak tekrar sizin Aktif Bank hesap bakiyenize yansıtacaktır. Bu işlemleri yapılırken kesilen EFT ücreti hesabınıza yansıtılmayacaktır. Sadece EFT miktarı yatırılır, hesap kesim ücretini banka önceden kestiği için hesabınıza yansıtmaz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *