«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Albaraka Türk EFT Ücretleri ve Saatleri 2020

Albaraka Türk EFT Ücretleri ve Saatleri 2020

Albaraka Türk EFT

Albaraka Türk EFT Ücretleri 2020

Albaraka Türk Bankası EFT gönderim işlemlerinde mobil bankacılık, internet bankacılığı ve telefon bankacılığı kullanıldığı zaman hesap kesim ücretleri alınmamaktadır. Bu sayede ücretsiz bir biçimde havale yapar gibi EFT işlemleri de Albaraka Türk Bankasından yapılmaktadır.

Albaraka Türk toplu EFT talimatı verme ya da Albaraka Türk düzenli EFT talimatı verme işlemlerinde 5 TL olarak ücret kesintisi uygulanmaktadır.

Albaraka Türk şubelerinden EFT işlemi gerçekleştirecek olan kişiler 1000 TL ye kadar oran gönderimlerinde 5 TL, 1000 TL ile 50.000 TL arasında bulunan gönderimlerde 10 TL, 50.000 TL EFT gönderimlerinde ise 100 TL sabit EFT kesintisi uygulamasına tabi tutulmaktadır. Bu miktarlara BSMW masrafları hariç tutulmuştur.

Albaraka Türk EFT Saatleri 2020

Albaraka Türk EFT saatleri saat 09.00 ile 17.00 arasında banka mesai saatleri içerisinde belirlenmiştir. Şubeden EFT işlemi yapacaklar öğle arasını kullanamaz. Lakin diğer kanallar aracılığı ile EFT işlemi yapacak olan müşteriler bu zaman dilimi içerisinde öğle arası da dahil olmak üzere EFT işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Albaraka Türk EFT Sorgulama 2020

Albaraka Türk EFT sorgulama işlemlerinizi bankanın tüm yöntemleri aracılığı ile yapabilirsiniz. Bunun için ilk yöntem mobil bankacılık, internet bankacılığı ve telefon bankacılığı yöntemidir. Bu kanallar aracılığı ile EFT işlemi sorgulama işlemleri sıklıkla yapılmaktadır. Bunun nedeni ise, bu kanallar aracılığı ile EFT yapıldığı zaman eğer bir problem olursa anında müdahale etme durumuna sahip olmanızdan kaynaklıdır. Ayrıca bu yöntemler oldukça basittir. Çünkü her zaman kişilerin ellerinin altında internet ortamına bağlı bir bilgisayar ya da telefon bulunmaktadır. Diğer yöntemler ise, sıklıkla tercih edilmese de ATM üzerinden ve şubeden EFT işlemi sorgulama kanallarıdır. Bu yöntemler uzun olduğu için Albaraka Türk müşterileri tarafından sıklıkla tercih edilmemektedir.

Albaraka Türk EFT Nasıl Yapılır?

Albaraka Türk Bankası üzerinden farklı yollar ile EFT gerçekleştirebilirsiniz. Bunlardan ilki size en yakın Albaraka Türk şubesine giderek EFT işlemlerinizi direkt olarak şubeden gerçekleştirmektir. İkinci yol ise ATM aracılığı ile EFT işlemlerinizi yapabilmenizdir. Ayrıca mobil şubeden ve aynı zamanda da internet şubesinden EFT yapabilirsiniz. Albaraka Türk EFT işlemleri konusunda telefon bankacılığı hizmeti de sağlamaktadır. Bu sayede de oldukça fazla seçeneği müşterilerinin ayağına getirmektedir.

EFT işlemleri yapılırken bütün kanallarda da aynı işlem uygulanmaktadır. Para Transferleri – başka bankaya para transferi – EFT işlemleri ve tanımlı ya da tanımsız hesaba EFT işlemi adımlarını takip ederek; IBAN numarası ve yatıracağınız tutarı belirleyerek onaylamanız gerekmektedir.

EFT Karşı Tarafa Ne Zaman Geçer?

Albaraka Türk ile EFT işlemleri yaptığınız zaman bu işlemler karşı tarafa anında geçmektedir. Gene de maksimum yarım saat ile sınırlandırılmıştır. EFT işlemlerini hesaba geçme zamanı iş günü ve mesai saatleri içerisinde belirlenmektedir. Bunun dışında kalan; bayram, hafta sonu tatili, özel gün vb. tatillerde EFT işlemleri bir sonraki iş gününe yansıtılmaktadır.

EFT Yanlış Hesaba Gitti Ne Yapmalıyım?

Albaraka Türk ile EFT işlemleri yaptığınız zaman işlemi yanlışlıkla başka birinin hesabına attığınızda ve bunu fark ettiğinizde ilk yapmanız gereken durum müşteri hizmetlerine bağlanmak olmalıdır. Müşteri hizmetlerinde bulunan banka personelleri sizin adınıza paranın yattığı hesabı bularak iletişime geçer ve para iadesi isterler. Karşı taraf ile anlaşma sağlanması sonucunda paranız hızlı bir şekilde hesabınıza tekrar yansıtılmaktadır. Bunun dışında karşı taraf eğer para iadesi yapmak istemez ise konu yargıya taşınır. Ancak bu gibi olumsuz durumların yaşanması oldukça nadir bir durumdur. Her ne olursa olsun yanlışlıkla para transferi yaptığınızda paranızı alacağınızı bilmenizi isteriz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorumlar

  1. HASAN

    İyi günler Albaraka türk müşteri hizmetlerine baglanarakta eft işlemi yapabilir myiz

    • Uğur Aydın

      Sayın okurumuz Hasan bey Albaraka Türk Müşteri Hizmetleri numarasını arayarak Albaraka Türk Bankasından EFT işlemlerinizi yapabilirsiniz. Örneğin internet bankacılığı kullanmıyorsunuz, bulunduğunuz yerde ATM yok, Banka Şubesi kapalı gibi durumlarda Albaraka Türk Müşteri hizmetlerini arayarak banka hesabınız ile veya kredi kartınız veya da banka kartınız ile banka müşteri temsilcisi vasıtası ile Albaraka Türk EFT işleminiz gerçekleştirilmektedir.