«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Deniz Bank EFT Ücretleri ve Saatleri

Deniz Bank EFT Ücretleri ve Saatleri

Denizbank-Eft

Denizbank EFT İşlemleri

Denizbank müşterileri Denizbank EFT işlemlerini gerçekleştirmek amacı ile farklı kanallar aramaktadır. Bu nedenle Denizbank müşterilerine özel olarak Denizbank EFT konusunda bir yazı hazırladık. Bu konudaki yazımız ile Denizbank müşterilerini EFT işlemlerinin nasıl yapıldığına dair ve Denizbank EFT saatleri, masraf kesintisi gibi durumlardan bilgilendirmeyi hedefledik. Sizler de Denizbank müşterisi iseniz kolaylıkla EFT işlemlerini halledebilmeniz için ve kendinize uygun bir EFT yöntemi belirlemek için yazımızı takip edebilirisiniz.

Denizbank üzerinden EFT işlemleri gerçekleştirmek oldukça basit bir durumdur. Bu sayede Denizbank müşterisi iseniz EFT işlemlerini gerçekleştirmek için mobil bankacılık, internet bankacılığı ve ATM kanalları aracılığı hesabınıza giriş yaptıktan sonra Para Transferleri ve EFT seçeneğini belirleyerek IBAN numarası ile göndermek istediğiniz miktarı girip onaylamanız yeterlidir. Şubeden EFT yapmak için de size en yakın Denizbank şubesine giderek para yatırmak istediniz miktarı ve hesap bilgilerini banka personeline vermeniz yeterli olacaktır.

Denizbank EFT Saatleri

Denizbank ile EFT yapmak için EFT saatlerine uyum göstermeniz gerekmektedir. EFT işlemlerinde hafta sonlarında ve özel gün gibi resmi tatillerde EFT işlemleri yapılamamaktadır. Bu nedenle EFT zaman dilimi belirlenirken tatil günlerinde yapılmamasına özen gösterilmelidir. Tatil günlerinde yapılan EFT işlemleri bir sonraki iş gününe yansıtılır. Bu sayede de askıda bekleyen EFT işleminiz iş gününün ilk mesai saatinde gerçekleştirilmek üzere işleme alınır. EFT saatleri 08.00 ile 17.00 arasında gerçekleşmektedir. Erken EFT ve geç EFT saati gibi bir ayrım bulunmamaktadır. Şubeden yapılan EFT saatlerinde öğle arasında şubeler kapalı olduğu için EFT işlem talebi alınmamaktadır. Fakat diğer kanallar aracılığı ile iş günü içerisinde öğle arasında da EFT işlemi yapılır ve 15 dakika sonra karşı hesaba yansıtılır.

 

Denizbank EFT Ücretleri 2020

Denizbank EFT Ücretleri

Denizbank 2020 EFT ücretleri hesaptan yapıldığı zaman 5 TL ile 100 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Hesaptan geç EFT 7,5 TL ile 150 TL arasında değişiklik göstermektedir. Düzenli EFT talimatı giren kişilerin 1 TL ile 25 TL aralığında EFT işlem ücreti kesintisi bulunmaktadır.

Denizbank İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık erken EFT işlemleri 1 TL – 25 TL; geç EFT işlemleri 1, 50 TL – 37, 50 TL olarak değişiklik gösteren EFT ücret kesintisine tabidir.

Çağrı merkezi erken EFT işlemleri 5 TL – 100 TL; geç EFT işlemleri 7, 5 TL ile 150 TL arasında değişiklik göstermektedir. ATM lerde yapılan EFT işlemlerinde ise maksimum 150 TL değerinde EFT kesintisi uygulanmaktadır.

 

Denizbank EFT Sorgulama

Denizbank EFT sorgulama işlemlerini Denizbank ile EFT işlemlerini gerçekleştirdikten hemen sonra yapabilirsiniz. Bu sayede EFT işlemleriniz ile ilgili takip ve bilgi alışverişi gerçekleştirmeniz mümkün olur. Sizler de Denizbank EFT işlemlerini sorgulamak için mobil bankacılık, internet bankacılığı, telefon bankacılığı ve ATM kanallarını kullanabilirsiniz. Size en yakın kanal hangisi ise oradan anında EFT işlemlerinizin takibini yapmak mümkün olmaktadır. Bu sayede de Denizbank EFT lerinin hızlı adımlarını takipte bulunabilirsiniz.

Denizbank EFT Karşı Tarafa Ne Zaman Geçer?

Denizbank EFT işlemleri yaptığınız zaman bu işlemler karşı tarafın hesabına 15 dakika ile yarım saat arasında geçiş yapmaktadır. Bunun nedeni işlem yoğunluğundan ötürü yarım saate kadar uzayabilmesi, güvenlik nedeni ile de ilk on beş dakika ile sınırlandırılmasıdır. Denizbank EFT işlemleri yapmak Denizbank müşterileri için çok kolaydır. Tek tuş ile para transferi gönderebilir ve buna ek olarak da hesaplarınız üzerinden EFT işlemlerinizin takibini gerçekleştirebilirsiniz.

Denizbank EFT Yanlış Hesaba Gitti Ne Yapmalıyım?

Denizbank EFT işlemleri yanlış hesaba gittiği zaman müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek para iadesi talebinde bulunmanız gerekmektedir. Denizbank müşteri temsilciliğinde çalışan banka personelleri, giden hesabın banka bilgilerine ulaşarak bu hesaptaki kişi ile iletişime geçer. Paranın yanlışlıkla EFT yapıldığını ve iade edilmesini talep eder. Bunun üzerine karşı taraf para iadesini ne zaman gerçekleştirir ise Denizbank müşterisi ile karşı bankanın müşterisi arasında köprü görevi görerek paranın tekrar müşterinin hesabına yansıtılmasına yardımcı olur. Arada sadece köprü görevi görür. Bu nedenle paranın ne zaman iade edileceği konusunda bankanın bir bilgisi ve garanti süresi bulunmamaktadır. Buna rağmen gerçekleşen en hızlı süreçte müşterisini mağdur etmemek adına para transferinin gerçekleştirilmesinde yardımcı olur. Bu işlemi yaparken de önceden gerçekleştirmiş olduğu EFT hesap işletim ücreti kesintisini iade etmemektedir. Çünkü bu işlem para yanlış hesaba geçmiş dahi olsa gerçekleşmiş bir işlem olarak kabul edilmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorumlar

  1. Yücel Dalkılıç

    Denizbank eft saatleri ile ilgili yazinizdan çok faydalandım gerekli tüm bilgileri buldum yazıda çok teşekkür ederim