«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Garanti BBVA EFT Ücretleri ve Saatleri 2020

Garanti BBVA EFT Ücretleri ve Saatleri 2020

garanti eft

Garanti BBVA EFT  2020

Garanti BBVA özel bankalar içerisinde en çok müşterisi olan ve hem Türkiye’ de hem de yurt dışında sıklıkla kullanılan bankalar arasında yer almaktadır. Geçtiğimiz aylarda Garanti Bankası nın ortaklarının değişmesi sonucunda da Garanti Bankası ismini Garanti BBBVA Bankası olarak değiştirmesi ile hem isim değişikliği hem de içerik değişikliği yoluna gitmiştir. Daha global ve özenli bir banka olmaya çalışmasından kaynaklı olarak finansal işlemler statüsünde de değişiklik yoluna gitmiştir. Burada en önemli değişikli Garanti Bankası EFT işlemlerinin yapılmasıdır. Garanti Bankası EFT işlemi için yapılan fiyat değişikliği ve saat değişikliği ile bu bankaya ait müşterilerin de değişimden haberinin olması açısından bu yazımızı kaleme almaktayız. Sizler de Garanti Bankası müşterisi iseniz, Garanti Bankası EFT işlemlerinin nasıl yapıldığına dair yazılan yazımızın adımlarını takip ederek EFT yapma işlemlerini kısa bir süre içerisinde eksiksiz ve doğru olarak yapabilirsiniz.

Garanti BBVA EFT Ücretleri 2020

Garanti BBVA 2020 yılı EFT ücretleri şubeden gerçekleştiği zaman 60 TL ile 600 TL hesap işletim ücreti kesintisi uygulanmaktadır. Garanti Bank İnternet Bankacılığı EFT kesinti ücreti 5. 50 TL; Garanti Bank mobil bankacılık EFT kesinti ücreti ise 2, 50 TL dir.

Diğer bankalarda olduğu gibi Garanti Bankasından da düzenli EFT ödeme talimatı verildiği zaman, farklı kesinti ücreti uygulaması yapılmaktadır. Banka hesabından yapılan düzenli EFT işlemleri için kesinti 4,05 TL olarak sabitlenmiştir. Garanti Bankası’ na ait bütün kredi kartlarından yapılan EFT işlemleri için kesinti ise 2 TL olarak sabitlenmiştir. Bu kesintilerde BSMW masrafları dahil edilmiştir. Bu sayede düzenli EFT işlemi talimatı vermek daha karlı olmaktadır.

Garanti Bankası EFT Saatleri 2020

Garanti BBVA EFT saatleri mesai saatleri içerisinde yanı 09.00 – 17.00 aralığında olmaktadır. Banka mesai saatleri içerisine göre de Garanti Bankası erken EFT ve Garanti Bankası geç EFT olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu iki EFT zaman diliminde farklı fiyat tarifesi uygulanmaktadır. Saat 16.00’ a kadar yapılan EFT işlemleri erken EFT olarak kabul edilmektedir. 16.00’ dan sonra yapılan EFT işlemleri de geç EFT olarak kabul edilmektedir. Bu şekilde zaman aralıklarına ayrılma nedeni banka kapanmasına yakın işlemlerin hızlı bir şekilde ilerlenmesinin zorunluluğudur. Burada en çok merak edilen ve sorulan konu şu yöndedir. Genellikle müşteriler 16.00 dan önce yaptıkları EFT işlemleri 16.00’ dan sonraya sarkarsa ek ücret ödeyip ödeyemeyeceklerini merak etmektedir.  16.00’ dan önce verilmiş EFT işlemlerinde erken EFT ücreti alınır. Bu durum EFT işleminin onaylanma saatine yansıtılmamaktadır.

Garanti BBVA EFT Nasıl Yapılır?

Garanti BBVA müşterileri arama motorlarında EFT işlemi yapmak amacıyla Garanti Bankası EFT Nasıl Yapılır? konusunda arama yapmaktadır. Bu nedenle bizler de Garanti Bankası müşterilerini kolay ve pratik yoldan EFT işlemi yapmaya yönlendirmek amacıyla bu yazımızı hazırladık. Bu yazının içeriğinde EFT işlemlerinin nasıl yapıldığına dair ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Çünkü Garanti Bankası para transferleri işlemleri bir hayli karışık gibi görünse de aslında oldukça basittir. Özellikle internet şubesinde para aktarma yapmak istediğiniz durumlar EFT ve havale olarak ekstra ayrılmamıştır. Otomatikman Para Transferi olarak geçmektedir. Oldukça farklı kategorilerinin de bulunması sebebiyle Garanti Bankası müşterileri özellikle internet şubesi ve mobil bankacılık üzerinden EFT yapmak istedikleri zaman kafaları karışmaktadır. Yanlış yapılan EFT işlemleri hesaba ulaştırılmamaktadır. Kişinin kendi hesabına iadesi için bir zaman beklemek gerekmektedir. Bu gibi aksiliklerin yaşanmaması adına sizler de Garanti Bankası EFT Nasıl Yapılır? içeriğinde hazırlanmış yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Garanti EFT işlemleri şube aracılığı ile yapılmaktadır. Bunun için size en yakın şubeye giderek EFT işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Garanti telefon bankacılığı EFT işlemlerini yaparken de müşteri hizmetlerine bağlanmanız durumunda anında EFT işlemleriniz telefon üzerinden gerçekleştirilmektedir. Yalnız Garanti Bankasının telefon bankacılığı işlemlerini kullanabilmeniz için bunun için de ayrı şifre edinmeniz gerekmektedir. Bu şifre internet bankacılığı şifresinden farklı olmak durumundadır. Kendinize özel Alo Garanti şifrenizi oluşturduğunuz zaman Garanti bankası telefon bankacılığı EFT işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Garanti Bankası Mobil Şube yolu ile EFT işlemlerini gerçekleştirmek için, Garanti Mobil Şubeye giriş yapmanız gerekmektedir. Ana sayfa üzerinde bulunan Para Transferleri ve EFT işlemleri adımlarını takip ettikten sonra da sizden EFT yapmak istediğiniz kişilerin bilgileri istenecektir. Bu bilgileri girmeniz durumunda ve kontrolü sağladıktan sonra onay verilmesi durumunda EFT işlemleriniz maksimum 5 dakika içerisinde anında gerçekleşmiş olacaktır.

Garanti BBVA İnternet Şubesi EFT işlemlerini Garanti Bankası’ nın internet şubesi hesabına giriş yaparak tamamlamalısınız. Garanti BBVA para transferleri konusunda oldukça kategori çeşitliliği sunan bir bankadır. Burada ana ekranın üst orta bölümünde bulunan Para Transferleri ve EFT işlemlerini seçtikten sonra; tanımlı hesaba EFT veya tanımsız hesaba EFT işlemleri olmak üzere iki çeşit EFT gerçekleştirebilirsiniz.  Dilerseniz IBAN numarasını girdiğiniz banka hesabını sayfanıza tanımlayarak bir sonraki EFT işlemlerinde tanımlı şekle getirebilirsiniz. EFT işlemlerini kayıt ederek tanımlı hesap haline getirmek sizlere bir sonraki işlemlerde IBAN numarası girmemeniz yönünden kolaylık sağlamaktadır.

 

Garanti BBVA EFT Sorgulama

Garanti BBVA EFT Sorgulama işlemlerini telefon bankacılığının müşteri hizmetleri bölümünden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Bununla birlikte en etkili EFT sorgulama yöntemi de internet bankacılığıdır. Bu yöntem dahilinde EFT işlemlerinizin referans kodu ile durumlarını her zaman takip edebilir ve EFT sorgulama bölümünden kodu girmeniz durumunda takipçisi olabilirsiniz. EFT referans kodu EFT işlemlerini yaptıktan sonra ana ekranda beliren bir koddur. Bu kod sizin işleminizi sorgulama yapabilmeniz açısından oluşturulmuş güzel bir uygulamadır. Zaten Garanti Bankasında EFT işlemleri anında gerçekleştiği için bu kodu kullanacak çok fazla vaktiniz de bulunmuyor. Fakat yanlış yapılan EFT lerde sorgulama yapabilmek için bir referans kodunun bulunması oldukça başarılı ve müşteriler tarafından takdir edilebilir bir uygulamadır.

EFT Karşı Tarafa Ne Zaman Geçer?

EFT işlemi yaptığınızda Garanti BBVA neredeyse havale hızında sizlere süre tanımaktadır. Bu sayede hızlı ve etkili bir şekilde iletmek istediğiniz para karşı bankanın hesabına transfer edilir. Garanti BBVA süre konusunda oldukça hızlıdır. EFT işlemlerinde de oldukça başarılı çalışmaları bulunmaktadır. Bu nedenle Garanti BBVA müşterileri EFT Karşı Tarafa Ne Zaman Geçer?Konusunda endişe yaşamazlar.

EFT Yanlış Hesaba Gitti Ne Yapmalıyım?

Garanti BBVA EFT işlemleri konusunda oldukça esnek ve müşteriye kolaylıklar sunan bir bankadır. EFT nin yanlış hesaba gitmesi durumunda yapabileceğiniz pek bir şey bulunmamaktadır. Karşı hesap ile iletişime geçerek paranızı yatırmaması durumunda mahkemede uzlaşma yoluna gidilecek bir uygulamanın kapıları açılabilir.

Fakat zaten bunlara gerek kalmadan yanlış hesaba EFT işlemlerinde Garanti Bankası önlemini almaktadır. Yanı kısacası Garanti BBVA ile çalışmanız durumunda yanlış hesaba EFT yapmanız neredeyse imkansız boyuttadır. IBAN numarasının yanlış girilmesi durumunda ve buna rağmen fark edilmeyip onaylanmakta ısrar edilmesi durumunda Garanti BBVA EFT işlemini askıya almaktadır. Telefon ile müşteri hizmetlerine bağlanmanız durumunda da anında EFT işlemini sizin isteğinize göre ister düzenleyip göndermekte isterseniz de iptal etme yaşamaktadır. İptal edilen EFT işlemlerinde göndermek istediğiniz para tutarı hesabınıza anında iade edilmektedir. Bu nedenle başka bankalarda olduğu gibi bir gün o parayı beklemek durumunda kalmazsınız. Garanti BBVA EFT işlemlerinde de EFT işlemlerinin ücretleri konusunda da birçok bankadan daha iyi konumdadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorumlar

  1. kadir

    yazılarınızı ilgiliyle takip ediyorum, çok aydınlatıcı ve yönlendirici oluyor. iyi çalışmalar.