«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Garanti BBVA Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma

Garanti BBVA Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma

GGGGGGGG

Garanti Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma İşlemleri

Garanti Bankası BBVA İnternet Bankacılığı Şifre Alma işlemleri oldukça kolay yapılmaktadır. İnternet bankacılığına dair sizler de Garanti BBVA kullanıyorsanız ilke kez şifre oluşturmanız ya da oluşturduğunuz şifreyi değiştirmeniz bir dakikayı geçemeyecek süre zarfında gerçekleşmektedir.

Garanti BBVA Bankası İnternet Bankacılığı ŞİFRE ALMA işlemlerinin kolay olmasının nedeni sizden sadece TC kimlik numarası ve cep telefonu numarası istemesinden kaynaklıdır. Hem ilk kez şifre oluşturacaklar hem de şifresini yenileyecek olan Garanti BBVA müşterilerine bu işlemler gerçekleştirilirken Garanti ATM kartı ya da kredi kartı bilgileri sorulmamaktadır. Bu sayede kartınız yanınızda yokken bile internete bağlı olduğunuz herhangi bir yerden bir dakika içerisinde şifre alımı, şifre yenileme işlemlerini yapabilirsiniz. Her zaman internet bankacılığına kolay bakış açısı geliştiren Garanti Bankası bir aylık yakın bir geçmişte isim değiştirerek Garanti BBVA olmuştur. Böylece Garanti Bankası kolaylık ve pratikliği de hem isim olarak hem de işlemler olarak dijital platforma yansıtmıştır.

Garanti BBVA Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma Nasıl Yapılır?

Garanti BBVA Bankası kullanıcıları ve Garanti Bankasına henüz yeni üye olarak internet bankacılığını kullanmak isteyen kişiler, Garanti BBVA Bankası İNTERNET BANKACILIĞI ŞİFRE ALMA Nasıl Yapılır konusunda arama motorlarında araştırma yapmaktadır. Bu nedenle Garanti Bankası internet bankacılığını kullanmaya yönelik, Garanti Bankası İnternet Bankacılığı şifre almasına ve şifre yenilenmesi işlemlerine yönelik detaylı ve kapsamlı bir yazı hazırlamış bulunmaktayız. Bu sayede kullanıcılar da kafasındaki soru işaretlerinden kurtularak, Garanti Bankası internet bankacılığı hakkında bilgi sahibi olmaktadır.  Sizler de Garanti Bankası’ nı kullanıyor ve şifre alma konusunda sıkıntılar yaşıyorsanız Garanti Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma Nasıl Yapılır? konulu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Garanti BBVA Bankası İnternet Şubesi Şifre Alma

Garanti BBVA Bankası İnternet Şubesi ŞİFRE Alma işlemleri sadece rakamlardan oluşmak zorundadır. Hem internet bankacılığı hem de mobil bankacılıkta 6 haneli sadece rakamlardan oluşan şifreler kullanılmaktadır. Bu sayede oldukça kullanışlı ve kolay bir şifre alımı gerçekleştirebilirsiniz.Garanti Bankası’ nın şifre alınırken dikkat edilmesi gereken kurallar bulunmaktadır.

Garanti BBVA Bankası İnternet Şubesi Şifre Alma işlemleri yaparken, 6 haneli ve sadece harflerden oluşan bir şifre almanız istenir. Bu şifrenin ardışık sayılardan oluşması kabul edilmez.  Garanti bankası internet bankacılığı veya mobil bankacılık şifresi alınırken dikkat edilmesi gereken bir takım kurallar vardır. İlk kez alınacak olan şifrenizin; doğum tarihi, telefon numarası, TC kimlik numarası ya da müşteri numarası gibi kolay tahmin edilebilir ve erişim sağlanabilir numaralardan oluşmaması önerilmektedir.

Garanti BBVA Bankası İNTERNET Şubesi ŞİFRE ALMA işlemi için birinci kural Garanti Bankası’nda adınıza bir hesap oluşması gerekmektedir. İster vadeli ister vadesiz bulunan bu hesap ile sizler bir adet müşteri numarası elde edersiniz. İnternet bankacılığı şifre alım işlemleri için Garanti Bankası resmi internet sitesine girmeniz gerekmektedir.

İnternet sitesinin ana ekran sayfasının sağ üst bölümünde Bireysel ve Kurumsal olmak üzere iki ayrı giriş seçeneği bulunmaktadır. Hesap oluşturma işlemlerinizi hangi duruma göre gerçekleştirmişseniz, o bölümden giriş yapmanız gerekmektedir. Şifre Alma seçeneğine giriş yaparak yeni şifre alımına yönelik size yönlendirilen sorulara tam ve eksiksiz şekilde cevap vermeniz gerekmektedir. Bu sayede hemen anında Garanti Bankası İnternet Şubesi Şifre Alma işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz. Garanti Bankası şifre alma işlemleri kapsamında sizlere kart bilgileriniz ile alakalı kart numarasını ve müşteri numarasını sormamaktadır. Bu da yanınızda kartınız olmadan kolaylıkla ve anında şifre alma işlemi yapabileceğiniz anlamına gelmektedir. İnternet Bankacılığı kullanımına yönelik konforlu bir hayatı ve pratikliği müşterilerine sunan Garanti Bankası içermiş olduğu internet bankacılığı ve mobil bankacılık ara yüzleri ile de gayet kullanışlı finansal ortamlar hazırlamaktadır.

Garanti BBVA Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Yenileme

Garanti BBVA Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Yenileme işlemleri iki durumda gerçekleşmektedir. İlk durum şifrenizi oluşturduktan sonra mevcut şifrenizi unutma durumunuzdan kaynaklı yaşanan sorundur. Bununla birlikte ikinci durum ise mevcut şifre güncelleme zamanında şifrenin kendi kendiliğine bloke olması durumunda sisteme giriş yapılamaması durumundan oluşmaktadır.

Garanti Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Yenileme işlemleri için, Garanti BBVA sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Sağ üst bölümde bulunan bireysel işlemler ya da kurumsal işlemler kategorisine göre hesabınız hangi bölümde bulunuyorsa oraya giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş gerçekleştiğinde yeni bir Garanti BBVA sekmesi açılacaktır. Bu sekmede şifremi unuttum bölümüne giriş yapılarak, 5 adımda 1 dakika içerisinde yeni bir şifre alımı gerçekleştirebilirsiniz.

Garanti Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Yenileme adımları 5 adımda gerçekleşir. İlk olarak sizlere TC kimlik numaranız ve şubenizde kayıtlı olan cep telefonu numaranızın sorulduğu “Müşteri Bilgileri” bölümü bulunmaktadır.  Bu işlemlere doğru yanıt vermenizin ardından bir sonraki adıma geçiş yaparsınız. Bu adımda güvenlik bilgilerinden devam edersiniz. Mevcut kartınızı seçerek şifresini girmeniz istenir. Ardından hangi kanala ait şifre almanız gerekiyorsa onu seçmeniz gerekmektedir. Garanti Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Yenileme işlemlerinin kanalı internet /mobil yazılı olan alandır. Bu sayede hem internet bankacılığında hem de mobil bankacılıkta oluşturduğunuz şifreyi kullanabilirsiniz. Kanal seçiminden sonra cep telefonunuza bir kod gönderilir. Bu kodu ana ekranda bulunan alana 2 dakika içerisinde girmeniz istenir. Ardından şifre oluşturma adımını belirleyebilirsiniz.

Şifre oluşturulurken dikkat edilmesi gereken bir takım kurallar vardır. Bunlar oluşturduğunuz şifrenin sadece rakamlardan oluşması ve 6 haneli olmasıdır. Ayrıca oluşturduğunuz şifre son 3 şifreniz ile aynı olamaz. Bu da güvenlik önlemleri gereğince alınmış bir karardır.  Bu güvenlik önlemleri çerçevesinde şifrenizi oluşturarak anında yeni şifreniz ile sisteme giriş yapmanız mümkündür.

Garanti BBVA Bankası Mobil Bankacılık Ücretleri

Bilindiği üzere Garanti Bankası’ nın isim değişikliği ile son güncelleme halini almıştır. Garanti Bankası çok yakın bir süre içerisinde Garanti BBVA olarak hizmete girmiştir. “Garanti BBVA Mobil / Garanti BBVA İnternet / BonusFlaş” olarak isim değişikliği yapmış olan Garanti Bankası içerik ve hizmet değişikliği yapmamıştır. Bu nedenle eski sistem işleyişine halen devam etmektedir. Şifre alma işlemleri, şifre yenileme işlemleri ve en önemlisi de Garanti BBVA Bankası Mobil Bankacılık Ücretleri konusunda hiçbir şekilde değişiklik yapma yoluna gitmemiştir.

Garanti Bankası Mobil Bankacılık tablet ve telefonlar üzerinde uygulama yapılan bir sistemdir.  Bu sayede Garanti Bankası uygulamasını tablet ya da telefonlarınıza indirip, mobil bankacılığı anında kullanmaya başlayabilirsiniz. Uygulama indirme işlemleri ücretsizdir. Uygulamayı kullanma sırasında da sizden uygulama kapsamında herhangi bir ücret talep edilmemektedir. İçeriğinde yer alan bankacılık işlemleri göz önünde bulundurulduğu zaman Garanti Bankası Mobil Bankacılık Ücretleri kapsamında havale ücretleri ve para transferi ücretleri tamamen ücretsiz yapılmaktadır. Hem ücretsiz hem de anında hizmet kalitesi ile çalışmaktadır. Eğer Garanti bankası maaşlı müşterisiyseniz, Garanti Bankası Mobil Bankacılık Ücretleri kapsamında sizden mobil bankacılığa dair kullandığınız bütün işlemlerinizde hiçbir şekilde ücret kesintisi gerçekleşmemektedir.

Eğer Garanti Bankası maaşlı müşterisi değilseniz sadece EFT oluşturabilecek para transferlerinde işlem ücreti kesintisi gerçekleşmektedir. Erken EFT ve geç EFT olmak üzere iki farklı fiyat politikası izlemektedir. Bu fiyatlar tek rakam olarak belirlenmemekte ve alt limit ile üst limit arası yatırılan tutara göre değişiklik göstermektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *