«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. HSBC EFT Ücretleri ve Saatleri

HSBC EFT Ücretleri ve Saatleri

HSBC EFT

HSBC Bank EFT

HSBC Bank EFT Nasıl Yapılır?

HSBC Bank EFT işlemleri yapılırken birçok yöntemden yararlanılabilmektedir. Bunların başında şubeden EFT, ATM den EFT, mobil bankacılık ve internet bankacılığından EFT işlemleri gelmektedir. Ayrıca müşteri hizmetlerine bağlanılarak çağrı merkezinden EFT işlemleri de gerçekleştirilebilmektedir. Şubeden EFT işlemleri için size en yakın olan HSBC şubesine giderek EFT işlemlerinizi IBAN numarası ya da müşteri numarası ile gerçekleştirebilirsiniz. ATM ile EFT yapmak için de size en yakın olan HSBC Bank ATM sine gitmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra en kolay ve en sık yöntem olarak kullanılan internet bankacılığı ve mobil bankacılık ile de EFT işlemleri gerçekleşmektedir. Para Transferleri – Başka banka hesabına transfer – EFT işlemleri yolunu takip ederek her iki yöntem için de ister IBAN numarasına isterseniz de müşteri numarasına yatırmak istediğiniz tutarı belirleyerek onayla butonuna basmanız gerekmektedir. Çağrı merkezi ile EFT işlemlerini gerçekleştirmek için müşteri hizmetlerini arayarak, telefon tuşlarını kullanarak yönlendirme sağlayıp EFT işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

HSBC Eft Saatleri 2020

HSBC Bank EFT saatleri mesai saatleri içinde ve iş gününde olmaktadır. Bu da hafta içi resmi tatil olmadığı günler 09.00 ile 17.00 saatleri arasında yer almaktadır. Sizler de bu zaman dilimi içerisinde EFT işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu zaman dilimi dışında gerçekleşen EFT işlemleri HSBC Bank tarafından en yakın iş gününe kadar beklemeye alınacaktır.

HSBC EFT Ücretleri 2020

HSBC Bankası EFT Ücretleri

HSBC Bank şubelerinden yapılan EFT ücreti kesintisi erken EFT olarak 16.00 a kadar olan gönderimlerde maksimum 100 TL, 16.00 dan sonra yapılan geç EFT olarak adlandırılan gönderimlerde ise maksimum 150 TL olarak belirlenmiştir.

HSBC Bank internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden yapılan EFT kesintisi ücretsiz yapılmaktadır. Geç EFT işlemleri için de 2 TL EFT ücret kesintisi olmaktadır.

HSBC Bank telefon bankacılığından yapılan EFT kesintisi erken EFT işlemi için 7, 5 TL ile 50 TL aralığında; geç EFT işlemleri için ise 10 TL ile 75 TL aralığında uygulanmaktadır. BSMW masrafları haricinde oluşturulmuş bulunan EFT ücret kesintisidir.

HSBC Bank ATM lerden yapılan EFT kesintisi 7, 5 TL ile 150 TL arasında % 1 komisyon kesintisi ile birlikte kademeli olarak artacak şekilde ücret kesintisi belirlemesi yapılmıştır.

HSBC Bank EFT Sorgulama

HSBC müşterileri EFT işlemlerini sorgulamak amacı ile en sık mobil bankacılık ve EFT bankacılığını kullanmaktadır. Buradan EFT işlemlerinin gidişatını diledikleri zaman kendileri takip edebilmektedir. Herhangi bir problem ile karşılaşılması durumunda ise, direkt olarak HSBC bankasının müşteri hizmetlerine hızlı bir şekilde bağlanabilmektedir. Bu sayede birçok alandan EFT işlemlerini takip edebilmekte ve HSBC EFT sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

EFT Karşı Tarafa Ne Zaman Geçer?

EFT işlemleri yapıldığı andan itibaren karşı taraf geçmiş kabul edilir. Yalnız işlem yoğunluğuna göre karşı tarafın hesabında gözükmesi zaman alabilmektedir. Bu zaman dilimi de maksimum yarım saat ile sınırlandırılmıştır. Yarım saatten daha uzun süren zaman dilimlerinde EFT sorgulama işlemleri gerçekleştirmeniz mümkündür. Bu duruma bağlı olarak da EFT ile ilgili herhangi bir sorun yaşamanız halinde müşteri hizmetlerine bağlanabilir ya da EFT işlemlerinizi takip edebilirsiniz. Çünkü hafta sonu tatillerinde ya da diğer resmi gün tatillerinde EFT işlemlerinin karşı tarafın hesabına yansıma süresi bir sonraki iş gününe kadar uzama göstermektedir.

EFT Yanlış Hesaba Gitti Ne Yapmalıyım?

EFT işlemleri gerçekleştirirken bazı durumlarda yanlış hesaba gittiğini görebilirsiniz. Bunu da ancak EFT sorgulama yaparsanız fark edebilirsiniz. EFT işlemlerinizi bu nedenle takip etmenizi öneririz zor da olsa yanlış hesaba EFT gerçekleştirme işlemi günümüzde var olan bir durumdur. Böyle bir durum ile karşılaşmanız halinde de ilk olarak yapmanız gereken HSBC Bankası müşteri hizmetlerini aramak olmalıdır. Bu sayede banksa sizlere para iadesi yapma konusunda yardımcı olacaktır. EFT işlemi gerçekleştirmiş olduğunuz para miktarı hiçbir kesintiye maruz kalmadan direkt olarak hesabınıza yansıtılacaktır. EFT takip yapabilmek ve gerektiğinde de yanlış hesaptan para alımı gerçekleştirmek için sizler de HSBC Bankasının güler yüzlü ve çözüm odaklı müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *