«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. PTT Bank EFT Ücretleri ve Saatleri 2020

PTT Bank EFT Ücretleri ve Saatleri 2020

PTT-Bank-Eft-Ücreti

PTT Bank EFT Ücretleri 2020

PTT Bank EFT ücretleri mobil bankacılık, internet bankacılığı, şube aracılığı ile, çağrı merkezi ve ATM aracılığı ile gerçekleşmektedir.

PTT Bank internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden yapılan EFT işlemlerinde 2 TL ile 10 TL arasında değişen EFT ücret kesintisi uygulanmaktadır.

PTT Bank şubelerinden yapılan EFT ücret kesintisi ise, gönderilen miktara uygun olarak 10 TL ile 150 TL arasında gönderilen tutarın % 1 komisyon artışı ile değişken bir rakamı ifade etmektedir.

PTT Bank telefon bankacılığı ve ATM ile yapılan EFT ücret kesintisi ise 15 TL ile 37, 50 TL arasında değişiklik gösteren ve yüzdelik komisyona bağlı olarak artış gösteren bir kesinti uygulamasına tabi tutulmaktadır.

PTT Bank EFT Saatleri 2020

PTT Bank EFT saatleri mesai saatleri ve iş günlerini kapsamaktadır. Bu sayede de 09.00 ile 17.00 saatleri arasında EFT işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkündür.

 

PTT Bank EFT Sorgulama 2020

PTT Bank EFT sorgulama işlemi için size en yakın PTT Bank şubesine gitmeniz ya da telefon bankacılığından yararlanmanız gerekmektedir. PTT Bank telefon bankacılığı ile EFT sorgulama afişlemelerinde banka personelleri tarafından gerekli bilgileri alabilir ve EFT işlemlerinize yönelik bütün sıralamayı takip edebilirsiniz. EFT işlemlerinizin askıya alınmasını nedenleri ile birlikte öğrenebilir ve direkt müdahale etme şansı bulabilirsiniz. Ek olarak EFT işleminizin hangi aşamada olduğunu tahmini ne zaman karşı tarafa iletileceği bilgisini de alabilmeniz mümkündür. Sizler de PTT Bank müşterisi iseniz telefon bankacılığı yöntemini kullanarak EFT sorgulama üzerinden hız kazanabilirsiniz.

PTT Bank EFT Nasıl Yapılır?

PTT Bank EFT işlemleri PTT şubelerinden ve PTT kart ile ATM lerden yapılmaktadır. Bu EFT işlemleri gerçekleştirilirken farklı ücretlendirme politikası yapılmaktadır. Bunun nedeni de kullanıcıların PTT kartı olmasına göre değişmektedir. PTT kart sahibi olmak PTT Bank’ tan hesap açtırıp bir müşteri numarasına sahip olmak demektir. Bu sayede PTT Bank müşterileri EFT işlemlerini PTT şubelerinden daha kolay ve daha uygun fiyatlara yaparlar. PTT Bank aracılığı ile EFT işlemi gerçekleştirmek için PTT Banka gittiğiniz zaman girişte bulunan ara transfer işlem formunu doldurmanız gerekmektedir. Burada yazacağınız EFT bilgileri ve kimlik bilgilerini kontrol ederek PTT görevlisine vermelisiniz. Çünkü yanlış yapılan EFT işlemlerinden sadece siz sorumlu olursunuz. ATM den EFT işlemi yapabilmek için PTT kartınızın olamsı gerekmektedir. buradan para transferi ve EFT işlemleri olarak banka şube kodunu ya da direkt olarak IBAN numarasını girip göndermek istediğiniz miktarı onayladıktan sonra EFT işlemleriniz gerçekleşecektir.

 

EFT Karşı Tarafa Ne Zaman Geçer?

PTT Bank ile yapılan EFT ler genellikle yarım saat ile bir saat arasında yerine ulaşmaktadır. PTT Bank çok kullanılan ve ülkeye yetersiz gelen bankadır. Bu nedenle de işlemler her zaman geç gerçekleşmektedir. Ayrıca sadece banka olarak değil, farklı alanlarda da hizmetler verdikleri için her ne kadar özelleşmiş olasalar bile devlet bankası güdümünden kurtulamadan işleri zaman zaman aksattıkları olmaktadır. Bu nedenle PTT Bank müşterilerine yaptıkları EFT işlemleri sorgulamaları ve takip etmelerini tavsiye ederiz. Aksi takdirde işlemleriniz askıya alınabilir ya da gerçekleşmeyebilir. Bunların takibini ancak kendiniz yaparsınız ve zamanında müdahale ettiğinizde EFT işlemleriniz de mesai saatleri içerisinde karşı tarafa aktarılmış olmaktadır.

EFT Yanlış Hesaba Gitti Ne Yapmalıyım?

EFT işlemlerinin yanlış hesaba gitmesi durumu çok sık karşılaşılan bir durum değildir. Gene de bu sizin başınıza geldiğinde PTT Bank personelleri ile iletişime geçerek para iadesi almalarını isteyebilirsiniz. Normal şartlarda para iadesi anında gerçekleşmektedir. Çünkü para sizin olduğu için yanlışlıkla gitse dahi kimse o para üzerinde hak iddia edememektedir. Gene de EFT işlemlerinizin yanlış hesaba ulaşmasını istemiyor iseniz, IBAN üzerinden işlem yapmanızı tavsiye ederiz. Müşteri numarası ve banka şube kodunda zaman zaman yanlışlık olmasından kaynaklı hesaplar karışarak başka müşteriye para göndermenin önüne geçmiş olabilirsiniz. IBAN ile işlem yaptığınızda göndermek istediğiniz kişinin kimlik bilgileri direkt olarak karşınıza çıkacağı için hata yapma olasılığınız ortadan kalkacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *