ZİRAAT Bankası 2020 Mevduat Faizleri Nedir
Ziraat Bankası Türkiye’ de bulunan devlet desteği ile müşterilerinin her aşamada yüzünü güldüren profesyonel bir banka olarak karşımıza çıkmaktadır. Ziraat Bankası Mevduat faiz 2020 yazımızda, 2020 yılında Ziraat Bankası üzerinden yatırımlarını değerlendirmek isteyen müşterilere özel olarak faiz oranları ve Ziraat Bankasının yeni yıl mevduat hesaplarına ilişkin hesaplamaları ele aldık. Bu sayede yatırım yapmak isteyen ve yeni bir yılda yeni faiz oranları üzerinden yatırım hesabı oluşturmak isteyen kişilere özel olarak hazırlanan bu yazıda, Ziraat Bankası müşterilerine özel bilgiler bulabilmeniz mümkün olacaktır.
Mevduat hizmetleri bir bankaya müşterilerinin süreli bir biçimde ya da süresiz şekilde kısa vadeli veya uzun vadeli olarak yapmış olduğu yatırımların tümüne denilmektedir. Mevduat hesapları açılım gösterirken kişi ya da kurumlar adına açılarak, burada birikim yapılması ve belirli faizlerden yararlanarak kişiye kazanç sağlaması amaçlanmaktadır.
Türk lirasının enflasyona uygun olarak erime zaman içerisinde değer kaybetme gibi durumu yaşanmaktadır. Mevduat hesapları faiz oranları belirlenirken hem kişilerin parasını enflasyon erimelerinden korumak hem de kazanç elde edebilmelerini sağlamak amacı ile üzerine konulmuş yüzdelik karı ifade etmektedir. Vadeli mevduat hesaplarında vadesi gelmeden para çekim işlemleri yapıldığı zaman ne yazık ki bu faiz oranı bozulmuş olur. Bu nedenle paranızı vadeli mevduat hesaplarında değerlendirmek için hem bankanın hem de hesap türünün belirlemiş olduğu kurallara uyum zorunluluğu bulunmaktadır.
Ziraat Bankası 2020 Mevduat Faiz Oranları
Ziraat Bankası devlet bankası olduğu için Türkiye’ de çoğu kişinin parasını güvenerek yatırdığı bir kurum haline gelmiştir. Ziraat Bankası 2020 mevduat faiz oranları olarak incelediğimiz zaman 2019 yılındaki yüzde 18 lik payın yüzde 20 ye çıktığını ve bu hacmin de yükseldiğini görebilmekteyiz. Ziraat Bankası 2020 yılı için en yüksek mevduat vadesi ve faizini dengeleyen banka olarak bilinmektedir. Faiz oranlarını 2020 yılının başında ilk açıklayan ve yüksekten açarak, müşterilerine kazanç kapılarını aralayan bir banka olarak 2020 yılına giriş yapmıştır. Ziraat banaksı 2020 mevduat faiz oranları yatırılan paranın cinsine ve limitine göre değişkenlik göstermektedir. En çok etki eden işlem ise yatırılan paranın vade süresinin bu paranın kazancına katkısıdır.
Ziraat Bankası 2020 Mevduat Hesaplama
Bu bölümde Ziraat Bankası’ nın aylık ve yıllık faiz oranları ele alınacaktır. 32 günlük faizler ve 360 günlük faizler ile örnek kazançlar hakkında somutlaştırma yapılacaktır. Ziraat Bankası vadeli hesap açma limiti TL cinsinden istediğiniz miktarda kabul görmektedir. Ancak USD ve dolar cinsinden ise minimum 10.000 TL ile vadeli hesap açabilme limiti bulunmaktadır. 10.000 TL’ nin aylık faiz oranı yüzde 11.25 ile belirlenmiştir. Bu sayede 32 gün sonunda; 10.000 TL ile 84 TL; 25.000 TL ile 209 TL, 75.000 TL ile 628 TL, 100.000 TL ile 837 TL, 500.000 TL ile de 4.138 TL olarak aylık faiz getirisi görülebilmektedir. Yıllık getiriye bakıldığı zaman 50.000 TL yüzde on faiz ile 4.328 TL; 100.000 TL de yüzde 11.25 faiz ile 8.657 TL olabilmektedir. Limiti yükseldikçe ve vade uzadıkça yüzde yirmiye varan kazançların sağlanması da mümkün hale gelmektedir. Bu bakımdan en yüksek faizi sunan banka olarak 2020 yılında Ziraat Bankası fark atmıştır.
Ziraat Bankası Enflasyon Korumalı Mevduat Hesabı 2020
Ziraat bankasının mevduat hesaplarında enflasyon korumalı sisteme geçmesi, faiz oranlarının yüksek tutularak, müşterilere her açıdan yardımcı olunacak bir hizmeti de beraberinde getirmiştir. Birçok farklı mevduat ürünü olmasına rağmen 2019 yılında başlayan ve müşterilerin de ilgili takip ettiği enflasyon korumalı mevduat hesabı sayesinde 2020 yılı da müşterilerin tercihlerini bu yana kullanmasını sağlayacaktır. Altın hesabı, dolar ve Euro hesabı, TL cinsinden açılan mevduat hesaplarının tamamı, müşterilerine seçtikleri yatırımların tercihlerinin doğru olması ve faiz oranından kazanç sağlaması üzerine planlanmıştır. Kampanyalar dönem dönem değişebilir ve faiz oranlarında çeşitlilik meydana gelebilir.
Bir Cevap Yaz