«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Ziraat Bankası Altın Hesabı Açma

Ziraat Bankası Altın Hesabı Açma

Ziraat Bankası Altın Hesabı Özellikleri

Ziraat Bankası ALTIN Hesabı Özellikleri

Ziraat Bankası Altın Hesabı Açma ; Günümüzde herkes tarafından altın cinsinden yatırım yapılmaktadır. Altın cinsinden yatırım yapacaksanız mutlaka bir banka adı altında yapmalısınız. Altın birikimi için cazip hizmetlerinden dolayı Ziraat Bankasını tercih edebilirsiniz. Ziraat Bankasında vadeli altın ve vadesiz altın olacak şekilde iki tane hesap açabiliriz. Altın birikimi yaparken belirli faiz oranları ile daha fazla kazanmak istiyorsanız vadeli altın hesabı açmalısınız. Yaptığınız altın birikimini güven altına almak istiyorsanız vadesiz altın hesabı açmayı seçebilirsiniz. Vadesiz ALTIN HESABI açarsanız ekstradan kasa ücreti ödemezsiniz. Her yatırımda olduğu gibi altın hesaplarında da avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Ziraat Bankasının altın hesapları özellikleriniz detaylı bir şekilde bu yazımızda bulabilirsiniz.

Ziraat Bankası Altın Hesabı Açma / Ziraat Bankası Altın Hesabı Nasıl Açılır

Ziraat Bankası kullanıcısı değilseniz vadeli altın hesabınızı Ziraat şubelerinden açabilirsiniz. Ziraat Bankası kullanıcısı iseniz hem şubelerinden hem de internet üzerinden vadeli altın hesabı açabilirsiniz.  Ziraat şubelerine giderken yanınıza bazı gerekli belgeleri almalısınız. T.C. vatandaşı iseniz nüfus cüzdanınızı, ikametgâh kağıdınızı ve adınıza düzenlenmiş bir faturayı almalısınız. Yanınıza alacağınız faturanızın tarihine dikkat etmelisiniz. Getirdiğiniz faturanın tarihi 3 ay ve önceki bir tarihte düzenlenmiş ise bu faturayla hesap açamazsınız. Yabancı uyruklu vatandaş iseniz paspartunuzu ve ikametgâh belgenizi yanınıza almalısınız. Ziraat Bankası temsilciniz ile vade sürenizi ve ödeyeceğiniz altın miktarını belirleyebilirsiniz.

Ziraat Bankası Vadeli Altın Hesabı Açma

Vadeli altın hesabınızı 30 günlük, 60 günlük, 90 günlük ve 400 günlük olacak şekilde hesap açabilirsiniz. Vadeli altın hesabınızda altınları belirli alt ve üst limitler içerisinde açabilirsiniz. En az 10 gram altın ve katları olacak şekilde açabilirsiniz. Ziraat altın hesabınızda vade sonunda altın birikiminizden yüzde 15 stopaj kesintisi uygulanmaktadır. Ziraat Bankası müşterisi iseniz internet bankacılığı üzerinden daha kısa sürede vadeli altın hesabı açabilirsiniz. Ziraat resmi internet adresi Bunun için internet bankacılığı şifresine sahip olmalısınız. Herhangi bir şifreye sahip değilseniz bireysel giriş bölümünden ‘Anında Şifre’ menüsünü seçmelisiniz. T.C. kimlik numaranız ve telefon numaranızla internet kullanıcı şifresine sahip olabilirsiniz. Siteye giriş yaptıktan sonra bazı adımları izlemelisiniz.

Sırasıyla ‘Döviz işlemlerim’ ve ‘VADELİ ALTIN HESABI’ menülerini seçmelisiniz. Vadeli altın hesabını seçtikten sonra çıkan altın sözleşmesi formunu eksiksiz doldurmalısınız. İsterseniz site üzerinden vade sürenize ve altın birikiminize göre altın birikiminizin ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz. Vadeli altın hesabı açıklama sayfasının en altından ‘Kar Payı Hesaplama’ bölümünden hesaplayabilirsiniz. Ziraat Bankasında vadesiz altın hesabınız bulunmuyorsa vadeli altın hesabı açamazsınız. Ziraat Bankası vadeli altın hesabınızı açarken herhangi hesap işletim ücreti ödemezsiniz.

Ziraat Bankası Vadesiz Altın Hesabı Açma

Şubelerden, internet bankacılığı üzerinden ve mobil uygulamadan vadesiz altın hesabı açabilirsiniz. İster Ziraat Bankası kullanıcı olun ister olmayın bu hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Size en yakın Ziraat Bankası şubesinden nüfus cüzdanınızla birlikte vadesiz altın hesabı oluşturabilirsiniz. İnternet bankacılığı üzerinden hesap açacaksanız Ziraat Bankası resmi internet adresine giriş yapmalısınız. Bireysel giriş yaptıktan sonra arama motoruna ‘Döviz İşlerim’ yazmalısınız. Döviz işlemleri içerisinden ‘Vadesiz Altın Hesabım’ menüsünü tıklamalısınız. Kişisel bilgilerinizi doğru bir şekilde yazdıktan sonra hesabınızı açabilirsiniz. Ziraat mobil uygulaması üzerinden aynı şekilde vadesiz altın hesabı oluşturabilirsiniz.

Ziraat mobil uygulamasını Google Play Store’dan ve AppleStore’dan ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. İnternet Bankacılığı şifrenizi Ziraat mobil uygulamasında giriş yaparken de kullanabilirsiniz. Şifreye sahip değilseniz internet üzerinden ‘Anında Şifre Bölümünden’ veya çağrı merkezinden şifre edinebilirsiniz. ZİRAAT Bankası vadesiz altın hesabınızı açarken herhangi bir vade süresi belirlemezsiniz. Vadesiz altın hesabınızı şubelerden açacaksanız en az 10 gram altın miktarı ile açabilirsiniz. Ziraat Bankası resmi internet adresi üzerinden ve mobil uygulamadan hesap açacaksanız en az 3000 gram altın ile hesap açabilirsiniz.

Ziraat Bankası Altın Hesabı Avantajları

Vadeli altın veya vadesiz altın hesabınızı açarken herhangi bir hesap işletim ücreti ödemezsiniz. Altın hesaplarınız içerisinde yapacağınız işlemler için ekstra ücret ödemezsiniz. Ziraat Bankası vadeli altın hesabınızla hem altın birikimi yaparken hem de faiz getirisi ile daha fazla kazanabilirsiniz. Vade süreniz boyunca uygulanan faiz oranları ile daha çok birikim yapabilirsiniz. Altın birikimi yaparken en çok karşılaşılan durum altınlarınızın kaybolması ve çalınmasıdır. Ziraat Bankası vadesiz Altın hesabı açarak bu tür olumsuzluklardan kurtulabilirsiniz. Kasa ücreti ödemeden güvende geleceğinize altın birikimi yapabilirsiniz.

Altın birikiminin yanında site içerisinde altın alım satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Altın alım satım işlemlerinde kuyumcu komisyonu ve vergi ödemeden gerçekleştirebilirsiniz. Sahte altın ve altınınızın tarihinin eski olması gibi durumlarla karşılaşmazsınız. İnternet ve Ziraat mobil uygulaması üzerinden günün her saatinde bu işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu işlemleri yaparken altının piyasadaki değerini gün gün takip edebilirsiniz. Vadesiz altın hesabınız içerisindeki altın birikimlerinizi nakitte çevirebilirsiniz. Nakitte çevirirken TL, Euro ve Dolar cinsinden çeviri yapabilirsiniz. Dilerseniz vadesiz altın hesabınızda bulunan altınları başka vadesiz altın hesaplarınıza havale yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası vadesiz hesabınızı vadeli altın hesabına çevirerek daha fazla kazanç sağlayabilirsiniz. Altın hesaplarının yanında Ziraat Bankasının belirlenen altın günlerinden yararlanabilirsiniz. Bu günlerde evlerinizde bulunan eski altınlarınızı ve ziynet eşyalarınızı getirebilirsiniz. Getirdiğiniz altın eşyalarınız uzman eksperler tarafından inceletebilirsiniz. Getirdiğiniz altınlara karşılık gelen gram altınlarla birikim yapmaya başlayabilirsiniz. Bu gram altınlar vadesiz altın hesabınıza yatırılır. Bu işlemler gerçekleştirilirken sizden masraf ücreti alınmaz.

Ziraat Bankası Altın Hesabı Dezavantajları

Ziraat Bankası vadeli altın hesabı’nızda belirlediğiniz vade süresince altınlarınızı çekemezsiniz. Paraya acil ihtiyaç duyduğunuz zaman altın birikimlerinize dokunamazsınız. Altının piyasadaki değerinden kurundan bazı fırsatları kaçırabilirsiniz. Vadesiz ALTIN HESABI hiç açmak istemezken vadeli ALTIN HESABI AÇMAK için açmalısınız. Vadesiz altın hesabı açarken ücret ödemezsiniz. Ama belirli aralıklarla vadesiz altın hesabınıza altın yüklemelisiniz. Ziraat Bankası vadesiz altın hesabınız içerisinde altın alıp satabilirsiniz. Lakin bu işlemi günde 6 defa gerçekleştirebilirsiniz.

Bu hakkınızı kullandıktan önünüze çıkan fırsatları kaçırabilirsiniz. Ayrıca altın alım satım işlemlerinizi fiziki bir şekilde yapamazsınız. Hesabınızda biriktirdiğiniz altınlar 100.000 TL’ye kadar devlet güvencesindedir. Bu limitin üzerine çıkarsanız yaptığınız altın birikimi sigorta kapsamından ve devlet güvencesinden çıkacaktır. Vadesiz altın hesabınızı vadeli altın hesabınıza sadece 1 defa çevirebilirsiniz. Altın hesaplarınızda hep belirli bir sınırın içerisinde işlem yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası ALTIN Hesabı Kapatma

Ziraat Bankası vadesiz altın hesabınızı şubelerden ve internet üzerinden kapatabilirsiniz. Hangi Ziraat Bankası şubesinden açtıysanız yine o şubeden kapatmalısınız. Gerekli bir gerekçeniz varsa dilekçe vererek başka ZİRAAT BANKASI şubesinden kapatabilirsiniz. Hesabı kapatmak için internet bankacılığı ile daha kısa sürede kapatabilirsiniz. İnternet bankacılığı hizmetini kullanmak için Ziraat resmi internet adresine girmelisiniz. Açılan sayfanın sağ üst tarafından ‘Bireysel Giriş’ e tıklamalısınız. Girişinizi kişiselleştirdikten sonra ‘Vadesiz ALTIN Hesabım’ menüsünü seçmelisiniz. Seçtiğiniz menünün en alt kısmında bulunan ‘Hesap Kapatma’ yerinden hesabı kapatabilirsiniz. Vadesiz altın hesabınızda altın birikiminiz varsa hesabınızı kapatamazsınız.

Altınlarınızı başka vadesiz hesaba havale yapabilirsiniz. ZİRAAT BANKASI vadeli ALTIN hesabınızda vade süreniz dolmadan hesabınızdaki altın birikimi alamazsınız. Ziraat Bankası vadeli altın hesabınıza belirlediğiniz vade süresine göre en fazla iki kere altın ödemesi yapamazsınız. Eğer ikiden fazla altın ödemesi yapamazsanız hesabınız banka tarafından kapatılır. Biriktirdiğiniz ana altın birikiminiz vadesiz altın hesabınıza transfer edilir. Böylelikle önceden eklenen faiz oranlarından faydalanamazsınız.

zirat bankası internet şube url: https://bireysel.ziraatbank.com.tr/Transactions/Login/FirstLogin.aspx?ReturnUrl=%2f

Ziraat Bankası İletişim Hattı

Ziraat bankasını iletişim hattını arayarak bankanın müşteri temsilcilerinden ziraat banksı altın hesabı açma, ziraat bankası altın hesabı kapatma, ziraat bankası altın hesabı nasıl açılır, ziraat bankası altın hesabı özellikleri ve altın hesabı işlemleri için bilgiler alabilirsiniz. Ziraat bankası iletişim hattı üzerinden bilgi alma için ziraat bankası telefon bankacılığı müşterisi olmanız gerekmektedir. Ziraat bankası müşteri hizmetleri iletişim hattı 365 gün 7/24 olmak üzere sizlere hizmet ve destekler vermektedir.

zirat bankası iletişim hattı url: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/ziraat-bankasi-musteri-hizmetleri-numarasi/.html

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *