«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Altın Fiyatları Hakkında Önemli Gelişmeler! Yatırımcısının Dikkatine…

Altın Fiyatları Hakkında Önemli Gelişmeler! Yatırımcısının Dikkatine…

ALTINNNNNNN

Yaklaşık son üç aydır altın fiyatları döviz kurunun da dalgalı olmasının etkisinde kalmış altın yatırımcılarını da yatırım yapsam mı yapmasam mı diye tereddütte bırakmıştır. Bir türlü olması gereken değer de kalamayan altın her gün farklı ivmeler yaşayarak iki düşüş bir çıkış göstererek bu seviyelere gelmiştir. Altın fiyatları ile İstanbul  kuyumcular odası Başkanı Sayın Mustafa ATAYIK  tarafından açıklamalar yapılmış altın fiyatlarının nasıl bir seyir içinde olacağının bilgileri verilmiştir.

Sektör ve Altın Fiyatları Hakkındaki Önemli Açıklamalar

Sayın Başkan ATAYIK yaptığı açıklamalar da kuyumculuk sektörü ile bir çok bilgiler vermiştir. İşte bu sektör ile altın fiyatları hakkındaki bazı açıklamalar. Altının ons fiyatının sınırlı yönde yukarı hareket edebildiğinin altını çizen Başkan bunun dış piyasalardaki gelişmelerin etkisinden kaynaklandığını belirtmiş bu husus da son dönem itibari ile yaşanan gelişmiş piyasalardaki faiz artışlarının da altına olan talebi bir nevi azalttığının bilgilerini vermiştir. Sayın Başkan açıklamalarında altının fiyatının 200 TL’de kalması durumunda vatandaşlarımızın yoğun talebinin olacağını belirterek bu hususa istinaden iç piyasalarda da altın alımı patlamalarının yaşana bileceğini ve piyasaların çok daha hareketli olacağının bilgilerini de vermiştir.

Altın Fiyatları Biraz Daha Düşecek Mi?

Altın fiyatları düşecek mi sorusu aslın da en çok merak edilen soruların başın da gelmektedir. Özelikle yatırımcıları tarafından aranan altın fiyatı ne kadar daha düşer haberi internet sitelerinde de en çok aranan haberler arasına girmiştir. Bu hususta da sayın Başkan Mustafa ATAYIK çok önemli açıklamalar yaparak konu hakkın da bilgiler vermiştir. Sayın Başkan Mustafa ATAYIKIN’ açıklamalarına göre dolar kurunun 5,50 de sabitlendiği hatta dahada aşağı çekile bileceği yönünde olmuştur. Söz konusu olan altın fiyatlarının düşmesi durumunun dolar kuru ile bağlantısının olduğu belirtilmiş daha önceki altın da yaşanan rekor çıkışları 266.TL gibi olan rakamların şimdilik olmayacağını ve zaten o fiyatlara yükselmesinin dış ekonomik baskılar ile dolar kurunun yüzünden olduğunu belirterek bundan sonraki dönemlerde de altın fiyatların da biraz daha düşüş beklediklerini açıklamıştır. Ekonominin dengelenmesi ve yeni atılan adımların enflasyonu toparlaması noktasın da mutlak suretle bu hususun gerçekleşeceğini de belirterek açıklamalarının tamamlamıştır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *