«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. İşverenlere Müjdeli Haber Geldi! Devletten 3 Ay Maaş Desteği

İşverenlere Müjdeli Haber Geldi! Devletten 3 Ay Maaş Desteği

maaş desteği geliyor

3 Ay Maaş Desteği Sağlanacak

Yurdumuzun uğradığı ekonomik saldırılar sonucunda sürekli olarak dövizde yaşanan dalgalanmalar sonucun da özellikle de dolar kurunun sebep açtığı enflasyon patlaması ile üretilen maddelerin ithalatının da genellikle dolar üzerinde olması sonucu bir çok şirket ve firma ya işçi çıkartmış yada işçisinin maaşını bile ödeyememe zorluğu yaşamıştır. İşverenlerin üzerinden bu yükümlülüğün kalması ve biraz daha rahat nefes almalarının sağlanması ve üretimlerini de devamlılığının sağlanması amacı ile Hükümet tarafından yeni bir adım atılarak işverenleri bu sıkıntıdan çıkartmak için 3 aylık olacak şekilde işverene maaş desteği sağlanacağı duyurulmuştur.

Söz konusu olana işverene yapılacak olan maaş desteği firmaların üretimlerini azaltmamaları ve işçi çıkarma yoluna gitmemelerini sağlamak amacı ile verilecek olan 3 aylık maaş desteğinin İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanması öngörülmüştür. Bu hususun sağlanması için Hükümet tarafından yeni bir adım atılarak Kısa Çalışma Ödeneği Formülünün devreye sokulması sağlanmıştır. Konu hakkında Ankara Sanayi Odası Başkanı Sayın Nurettin ÖZDEBİR’ de açıklamalar da bulunmuştur.

Ödemeler Belli Kurala Göre Yapılacak

Sayın ÖZDEBİR yaptığı açıklamalar da işverenlerin kendilerinden dolayı kaynaklanmamış ve daha önceden tespit edilememiş dışsal etkilerden kaynaklanan durumların mevcut yönetmeliğe eklendiğini belirtmiştir. Ayrıca bu düzenleme sayesinde işçilerin çıkarılmadan sıkıntılarından kurtulmasının sağlanmasının da önemli bir fonksiyon olacağını da belirtmiştir. Sözlerine son vermeden önce başka bir konuya daha değinerek bu düzenleme kapsamında yapılacak olan ödemelerin belirli kurallar çerçevesinde olacağını da ifadelerine ekleyerek konuşmasına son vermiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *