«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Vergi Sistemi Gelire Göre Değişiyor

Vergi Sistemi Gelire Göre Değişiyor

vergi-sistemi-geliyor

Gelire göre vergi sistemi için çalışmaların yapıldığının duyurulması ve konunun uzmanları tarafından değerlendirmeler ve araştırmalar yapılarak söz konusu olan gelire göre vergi alımının uygulana bilmesi için bu sistem üzerinde en yoksul yani en az gelirli kişileri gözetecek uygulamalar hazırlanıyor. Bu kapsamda ithal ile lüks olarak nitelenecek olarak kullanılan ürünler ile yüksek tüketim grubu olarak sınıflandırılan ürünler için caydırıcı amaçlı vergilendirme sistemi üzerinde çalışmaların başlatılması ve özel tüketim vergisinin yeniden düzenleneceğinin de yapılmasına ilişkin adımların atıldığı bilinmektedir.

2019 ile 2021 yıllarını kapsayacak 2019 ile 2021 yıllarını kapsayacak olan lüks ve ithal yoğunluğu bulunan ürünlerin tespitinin yapılarak bu ürünlere göre vergisel düzenlemelerin yapılacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayip ERDOĞAN tarafından da onaylanmış olması ile potansiyel üretimi arttırmak, vergi adaletinin sağlanması ayrıca katma değere sahip yatırımlar dahilin de istihdam artışına vergisel politikalarla desteklemek amacı ile gereken bütün çalışmaların yürütülerek sistemin faaliyete geçmesi sağlanmak istenmektedir.

Şimdi gelelim yoksul aileleri dar gelirli vatandaşlarımızı da çok ama çok ilgilendiren bu sistemin nasıl faydasını göreceğiz. Yine de insan düşünmeden edemiyor acaba bu çalışmalardan kimler nasıl yarar sağlayacak diye. Çünkü güzel Ülkemizde bazen öyle şeyler oluyor ki anlamakta güçlük çekiyoruz. Aynen Pırlantaya vergi ödemeyen garibanlar ve yatlarına aldıkları mazota vergi ödemeyen garibanların olduğu bir ülkede nasıl oluyor bu işler nasıl dönüyor gerçekten anlamak mümkün olmuyor. Fakat gerçek şudur ki emeklimizin maaşın da asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızın maaşından vergi alınıyor anlaşılması çok zor bir durum. İnşallah bu hazırlanan sistem de doğrular gerçekler yolunu bulur diye ümit ediyoruz. Açıklamaların bu yönde yapıldığını düşündüğümüz de ümit ediyoruz ki vergiler kazançlara göre olsun. Yani herkes kazandığının vergisini versin hakkaniyetli, adaletli bir vergi sisteminde yaşamak bütün vatandaşlarımızın temennisidir. Vatandaşlarımız söz konusu olan vergi düzenlemesi vergi adaletinin bir an önce başlatılmasını istese de bu kolay bir çalışma değildir. Bunun için uzmanların yürüttüğü çalışmalar kapsamın da çok fazla da beklemeyeceğiz çünkü yapılan açıklamaların bu yönde olduğunu ve bu sistemin uygulamaya geçmesi ve yürürlüğe girmesi gereken ve geç kalınmış bir sistem olduğu da bir gerçek olarak bilinmektedir. Bu sistem bir an önce yürürlüğe girer ise vergi dağılımına da adalet gelmiş olacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *