«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Doğalgaz Abone Bağlantı Bedelinde Yeni Kazık

Doğalgaz Abone Bağlantı Bedelinde Yeni Kazık

epdk

Enerji piyasası düzenleme kurulunun yeni aldığı karar kapsamında vatandaşlara yeni kazık modeli sağlandı. Üst üste gelen doğalgaz zamları vatandaşlarımızı canından bezdirdiği yetmiyormuş gibi bir de yeni alınan karar doğrultusunda yeni kazıklar yiyeceğimizin önü açılmış oldu. Enerji piyasası düzenleme kurulunun aldığı karara istinaden abone bağlantı bedelinin tanımın da değişiklikler yapılarak bu kapsamın içinde var olan sayaç bağlantı bedelleri çıkarılarak buradaki ücret yeni bağlantı yaptıracak yani iş yerlerine veya evlerine doğalgaz sayacı bağlatacak olan vatandaşlarımızın sırtına yüklendi.

Söz konusu olan doğalgaz sayaçlarını evlerine veya iş yerlerine bağlatacak olanların artık bu hizmeti de ücretli alacağının yani bu hizmeti almak sayaçlarını bağlatmak için servis çağırarak para ödemek zorunda bırakıldı. Bu hususta bu ücretler artık vatandaşlarımızın cebinden çıkmış olacak. Abone bağlantı bedeli kapsamında alınacak ücret sayaç bağlatacak abone ile doğalgaz şirketinin aralarında yapılmış olan anlaşma gereği bir defaya mahsuben tahsil ediliyordu tağki alınan bu karara göre.

Maliyetler Daha Çok Yükselecek

Şimdi ise alınan bu karar doğrultusun da sayaç montaj bedeli, abone bağlantı bedeli ve sayaç malzemelerinin ücretleri vatandaşın cebine yansıtılmış oldu. Güya vatandaşa daha çok kolaylık yapılması için bu karar alınmış. Fakat işin aslı öyle olmamakla beraber tam tersine vatandaşlarımızın cebine daha çok büyük maliyetlerle yansıyacak olmasıdır.

Enerji piyasası düzenleme kurulunun aldığı bu kararın ardından maliyetlerin daha çok yükselecek olması da insanlarımızı tedirgin etmektedir. Bu hususta tüketici örgütleri de açıklamalar da bulunarak aboneliklerin tek tek alınmasının maliyetleri çok daha yükselteceği ve abonelere ekstra yük getireceği yönün de olmuştur.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *