«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Et Fiyatları Uçtu! Cumhurbaşkanı’nın Açıklamaları

Et Fiyatları Uçtu! Cumhurbaşkanı’nın Açıklamaları

et fiyatları

Et Fiyatları Uçtu! Cumhurbaşkanına Göre Et Fiyatları Talep Yoğunluğundan Yükselmiş!

Et Fiyatları uçtu ; Cumhurbaşkanı geçenlerde partisinin grup toplantısın da konuşma yapmış ve hep yükselen ve hiç düşmeyen et fiyatları hakkında açıklamalar yapmıştır. Bu husus da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN artık et ithaline ihtiyaç olmayacağını belirterek vatandaşa ucuz et yedirmek istediklerini sözlerine eklemiştir.

Ülkemizdeki büyük baş ve küçükbaş hayvan sayıları hakkında da bilgiler veren Cumhurbaşkanı büyükbaş hayvan sayısının 9,9 milyondan 16 milyona kadar yükseldiğini küçükbaş hayvan sayısının ise 32 milyondan 44 milyon gibi bir sayıya çıktığını söyleyerek Halka ucuz et yedirmekte kararlı olduklarını da belirtmiştir.

Halk Yemeye Ekmek Bulamıyor

Peki Cumhurbaşkanı böyle diyor ama bu nasıl olacak nasıl gerçekleşecek net bir açıklama yapılmıyor veya vatandaşın alım gücünün düştüğünün farkında olamıyor. Et fiyatları günden güne artarken 1020 TL maaş alan emekli zaten 750 TL de kira verdiği için bırak et yemeyi ekmeği zor buluyor. 1600 TL alan asgari ücretlinin de 750 TL kira verdiğini düşünürsek parasının geri kalanına ancak elektrik, su, telefon ve doğalgaz faturalarına ayrıca toplu taşıma araçlarına gidecektir. Tabi bunlara aldığı 1600 TL yeterse. Bakalım memurlar nasıl yiyecek bu eti. Aldıkları maaş 2700 ile 3100 TL arasın da değişen memurlar aldıkları maaşın en kötüsü ev kirası ve mecburi olan faturalar ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarına gidecek olup yese yese ayda iki kilo antibiyotikli tavuğu ancak yiyebilecektir.

Vatandaş Yüksek Enflasyona Nasıl Dayanacak?

Fakat Cumhurbaşkanımızın bilmediği bir ayrıntı daha var. Herkes aldıkları maaşla tek başına yaşamıyor aileleri çoluk çocukları var. Bu çocukların ihtiyaçları okul masrafları var. Cumhurbaşkanımızda genellikle kendi haber sitelerindeki veya kendilerine bağlı medyanın haberlerini okuduğu için balığın kilosunu 5 TL. kırmızı etin kilosunu 25 TL zannetmektedir. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza bir önerimiz olsun eğer bu ülkede kurban bayramını yılda iki sefere çıkarırsanız vatandaş sayenizde senede iki sefere mahsus et yemiş olacak size minnet duyacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *