«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Dolar ve Euro’da Son Dakika Haberleri

Dolar ve Euro’da Son Dakika Haberleri

dolar ve euro

8 Kasım 2018 Güncel Döviz Fiyatları

Bir süredir düşüş içinde olan dolar ve Euro da bugün neler yaşanıyor. Hepinizin de bildiği üzere düşmekte olan dolar geçenlerde de son üç ayın en dip zirvesine inerek 5,31 TL olarak kapanış göstermişti. Ülkemizdeki dolarla mücadelesinden etkilenmiş bunun yanı sıra ABD İran yaptırımdan da etkilenmiş ve düşüşünü sürdürmekteydi. Aynı zaman da ÇİN ve ABD arasında yaşananlar da doların düşüş göstermesin de büyük etken olmuştu.

Dolar’da Yaşanan Gelişmeler

Dolar kurun da ABD seçim sonuçlarından sonra hazinenin eurobond ihracına çıkmasının da verdiği destekle gelişmekte olan ülke para birimlerine gerilemiştir. 8 Kasım 2018 sabahına 5.37 olarak başlayan Dolar bugün yükseliş göstermiştir. Saat 16:30 sıralarındaki Dolar 5.422 olarak seyrederken bu saate kadar olan kısım da %0,96 ‘lık değer kazanmıştır. Her ne kadar bugün çıkış içinde olsa da bu hususta uzmanlar, araştırmacılar ve ekonomistlerin açıklamalarına göre yıl sonun da 5,10 kadar düşüş yaşayacağı yönün de hem fikir olmaları ve Dolarda bir güvensizlik yaşandığını belirtmektedirler.

Euro’da Yaşanan Gelişmeler

Bir süredir euro’da altın gibi düşüş yaşamış ve ivmesi genellikle aşağı yönde olmuştur. Her ne kadar dolar kadar düşüş yaşamasa da son bir ayda değer kaybına uğramıştır. Yeni güne 6,198 lerde başlayarak daha sonraki saatler de yükselerek 6240 TY’ ye kadar yükseldi. Akşam saatlerinde ise saat 17:00 da 6,2065 TL olan Euro bugün % 0,95 oranın da değer kazanmıştır. Piyasalarda yine hareketlilik beklenmekte olup bu hareketliliğin yarın sabah saatleri ile başlayacağı ve bu hareketlenmeye bu akşam açıklanacak olan Fed’in faiz kararından sonra gerçekleşeceği beklenmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *