«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Dolar’da Yaşanan Son Dakika Gelişmeleri

Dolar’da Yaşanan Son Dakika Gelişmeleri

dolarda düşüş

ÖTV İle KDV’nin Doların Düşmesindeki Etkileri

Dolar düşmeye devam ediyor. Özellikle Hükümet tarafından atılan bazı adımlar doların düşmesi hususun da önemli rol oynamıştır. Nedir bu adımlar önce buna bir açıklık getirelim. Bir hafta önce açıklanan ÖTV ile KDV indirimleri bu hususta etkili olmuştur ve olmaya da devam edecektir. İlk başta bu indirimlerin açıklanmasının ardından piyasalarda ve ekonomide panik havası sezinlenmiş ve buna tepki olarak dolar artış göstermişti. Fakat bu artış uzun soluklu olmamıştır. Çünkü bu açıklanan ÖTV ile KDV indirimlerinin bir endişe değil sağlam ekonominin oluşturulması yönün de atılan adımlar olduğu hem dolar hem de dış piyasalar tarafından algılanmış ve dolar tekrar düşüşünü göstermeye devam etmiştir.

ABD’nin İran Yaptırımı Sonrası Dolarda Düşüş Devam Ediyor

06.11.2018 tarihinde sabah saatlerin de 5,30 TL olan dolar öğle saatlerin de 5,33 lere çıkmıştır. Bu hususta başka bir önemli ayrıntı ise ABD’nin İran için yaptırım kararı almasının da etkisi olmuştur. Düne baktığımız da doların kapanışı 5,31 TL olmuştu. Sabah saatlerinde ise 5,30 TL olan dolar şuana kadarki hatta şu şekilde açıklarsak daha doğru olacak, son üç aydaki en dip seviyeye gelmiştir. Bu hafta başında güne 5,43 seviyelerinde açılış yapan doların 5,30 TL ye kadar düşmesi ve bu düşüşün devam etmesi beklenmektedir. Eğer ki hükümet tarafından ÖTV ile KDV indirimi gibi birkaç atılım daha gelirse dolar daha da düşecek olup enflasyon oranlarında da düşüş gösterilecektir. Aslın da ABD’nin İran yaptırımın da bulunması hükümetin doları düşürmek için çalışmalarını daha da kolaylaştıracaktır.

Enflasyonun Düşürülmesi İçin Dolar Ne Kadar Olmalı?

Fakat biraz önce de bahsettiğimiz üzere hükümetin bu husus da bazı adımlar daha atması gerekmektedir. ABD’ nin almış olduğu yaptırım kararına hiçbir AB Ülkesinin destek vermemesi de doların düşüşündeki önünü açacaktır. Hazır ABD ile Doları bu durum da yakalamışken yıl sonuna kadar 5,00 TL’ nin altına indirilmesi büyük başarı olacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *