«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Euro-Dolar-Sterlin Döviz Kuru Haberleri

Euro-Dolar-Sterlin Döviz Kuru Haberleri

DÖVİZ

1 Aralık 2018 Dolar Kurunda Neler Yaşandı

Geçtiğimiz ay sürekli iniş çıkışlar içinde olan dolar düzenli bir ivme yakalayamamış olduğu seviyeleri koruyamamış ve son zamanların en dip noktasını görerek 5,114 TL seviyelerine kadar düşüşler yaşamıştı. Aralık ayının girmesi dolara ne gibi değişim getirecek net olarak bilinmese de ekonomist ve konunun uzmanlarının yorumlarına göre bu tutarsızlık dolar kurun da aralık ayı boyunca süreceği şeklin de yorumlanmaktadır. Aralık ayının girmesi ile beraber ivmesini yukarı yönde tutan dolar güne yükselerek başlamış ve yüzde 0,85 değer kazanarak öğlen saat 14: 30 sıraların da 5,2132 TL’ ye kadar yükselerek işlem görmeye devam etmiştir. Akşam saatlerinde de aynı seviyede seyreden dolar yine aynı değerde kalmıştır.

Alış Fiyatı: 5,2127

Satış Fiyatı: 5,2138

1 Aralık 2018 Euro Kurunda Neler Yaşandı

Euro kuruda aynı dolar gibi geride bıraktığımız kasım ayında sürekli tutarsızlık sergilemiş ve son 6 ayın en dip seviyelerine kadar düşüşler yaşamıştı. Bunun başlıca sebepleri ise AB Ülkelerindeki işsizlik sayılarındaki artışlar ve sürekli dolar kurunun etkisi altında kalması yönünde yorumlanmıştı. Euro kuru aralık ayına nasıl başlayacak ve yıl sonu ne kadar olacak diye merak edilen hususlar da ekonomist ve konunun uzmanlarının yorumları 2018 yılının sonuna kadar euro kurundaki tutarsızlığın devam edeceği yönün de olmuştur. Bu demek oluyor ki kasım ayında yaşanan gelişmelerin aynısını aralık ayında da yaşayacağı anlamına geliyor. Yeni güne aralık ayının girmesi ile beraber yükselerek başlayan Euro artış göstermiş öğlen saat 14:35 sıraların da yüzde 0,11 değer kazanarak 5,9053 TL seviyesine gelerek işlem görmeye devam etmiştir. Euro’da aynı dolar gibi bulunduğu değeri korumuş ve aynı değerde kalmıştır.

Alış Fiyatı:  5,9053

Satış Fiyatı: 5,9090

1 Aralık 2018 İngiliz Sterlini Kurunda Neler Yaşandı

İngiliz Sterlini de kasım ayın da aynı dolar ve euro gibi tutarsızlık sergilemiş olsa bile genellikle bulunduğu seviyeyi korumayı bilmiştir. Euro kadar olmasa bile sterlin de dolar kurundaki dalgalardan etkilenmişti. Aralık ayının ilk gününe yükselerek başlayan sterlin öğlen saat 14:40 sıraların da yüzde 0,44 değer kazanarak 6,6464 TL’ den işlem görmektedir. Sterlin akşam saatlerine kadar bulunduğu seviyeyi koruyarak öğlen ki saatlerde bulunduğu seviyede kalmıştır.

Alış Fiyatı:    6,6464

Satış Fiyatı:  6,6487

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *