«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmeleri

Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmeleri

altın

Altın da düşüş sürmekte olup inanılmaz da derecede yatırımcısının önü açılmaktadır. Bir nevi kaçırılmayacak denecek gibi bir fırsat yatırımcının önüne gelmiştir. Pazartesi günü itibariyle çeyrek altının Kapalıçarşı da 346 TL, Gram Altın 210 TL ve Cumhuriyet altını ise 415 TL’ satılıyor ve bugün itibari ile de bulunduğu seviyeyi koruyor. Fakat gözüken şudur ki Altın seviyesini korumakta güçlükler çekiyor olması biraz daha düşebilme ihtimalini de göz önüne getirmektedir. Gerçekten fırsatı değerlendirmek isteyen yatırımcıların tam da arayıp da bulamadıkları zaman derler ya işte şu an gerçekten o zaman.

Altındaki Düşüşe Sebep Olan Faktörler Nelerdir?

Hepinizin de bildiği üzere birkaç ay önceye kadar altın çok yüksek seviyelere gelmişti. Özellikle de Ağustos ayında da rekor bir artış göstermiş ve yatırımcısına yüzde 59,2 gibi gelir sağlayarak kar ettirmiştir. Bu elde edilen kazanç Ocak ile Ağustos ayına kadar olan ki zaman diliminde gerçekleşmiştir. Ağustos ayında altın 281 TL ye kadar yükselerek tüm zamanların da rekorunu kırmıştır. Biraz da bu kırılan rekordan sonra ki aylarda altın fiyatları nasıl değişmişti onlardan bahsedelim.

Altın Daha Çok Düşer Mi?

Özellikle de dolar kurunda ki gerilemenin etkisin de kalan altın doların izinden giderek rekor yaptığı seviyelerin altına doğru inmeye başladı. Eylül ayında hızlı düşüşler yaşayan altın ekim ayında da düşüş yaşamış bazı günler de bulunduğu seviyelerini korumuştur. Ekim ayında Eylül ayına oranla düşüşü biraz daha az olsa da Kasım ayında tekrar ivmesi alta inmiş ve düşüşünü sürdürmekte olup bir istikrar sağlayamamıştır. Bundan sonraki günler de daha fazla düşüş beklenmese de ABD’ aldığı İran yaptırımları kararı sonrası dolar kurunun da düşme etkisi gösterecek olması altında da küçük oranlar da mutlak suretle düşüş yaşanacağını bizlere göstermektedir.

Yatırım İçin En İdeal Zaman

Altın çok değerli bir maden olmasının yanı sıra çok önemli ve mutlak suretle özellikle de uzun vade yatırımcıları için çok değerli bir yatırım aracı olup ve uzun vade de yatırım yapılacak en güven duyulan yatırım aracı olduğu çoğu kez göstermiştir. Bunun değerini bilen yatırımcılar şu an altına yatırım yapmaktadırlar. Konunun uzmanları, ekonomistler ve araştırmacıların yorumları da altının 2019 Mart ayına kadar tekrar zirve yapabileceği Ağustos ayındaki gibi rekor bir artış sağlaya bileceği konusunda da hem fikir olmaları altına yatırım yapılması gerektiği yönünde yol gösterici olmaktadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *