«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Borsa Kazandırdı Altın ve Döviz Kaybettirdi

Borsa Kazandırdı Altın ve Döviz Kaybettirdi

borsa

Bu hafta borsa yükselirken Altın, Euro ve dolar yatırımcısına kaybettirmiştir. Borsa hafta başı itibariyle düşüş de iken hafta ortasında yükselmeye başlamıştır. Altında haftaya yükselerek başladı fakat aynı dolar ve euro gibi haftayı düşüşle kapatarak yatırımcılarına zarar ettirmiştir. Borsanın düşüşle başladığı haftada sonradan yükselişe geçmesinin bazı sebepleri vardır. Bu sebepler döviz içinde geçerli olmuş haftaya yükselişle başlayan döviz kuru ve altını da etkileyerek hafta sonunu düşüşle kapatmıştır. Bu nedenlerin başında oluşan sebeplerin en başında siyasi ve politik cevaplar çok fazla etkili olmuştur. İşte borsanın yükselişini ve dövizin düşüşünü sağlayan etkiler şu şekilde olmuştur.

Daha öncede söylediğimiz gibi borsanın yükselmesi ve dövizin düşüşünü sağlayan etkilerin başında bazı politik açıklamalar vardır. Bu politik ve siyasi açıklamalar şu şekilde gerçekleşmiş olup borsanın yükselmesini ve dövizin düşmesini sağlamıştır. Hafta başında normal seyrinde başlayan borsa Merkez Bankası tarafından açıklanan yıl sonu tahmini enflasyon raporlarına odaklı düşüş yaşasa da daha sonraki günlerde Maliye ve Hazine Bakanı Sayın Berat ALBAYRAK’ın yaptığı açıklamalar sonucu tekrar çıkışa geçmiştir. Bu açıklamalar ÖTV ile KDV ‘nin yıl sonuna kadar düşürüleceği yönünde olmasıdır. Bu açıklamalar gerek iç piyasa gerek se dış piyasa tarafından önce yanlış anlaşılmış ve ekonomimizin kriz halinde olduğu yönünde algılanmıştır. Bu açıklamalar karşısında dolar ve euro artış yönünde tepki verirken borsa normal olan seyrine devam etmiş altında ise düşüş yaşanmıştır.

Yapılan açıklamaların gerekliliği ve ekonomimizin zorda değil istikrar sağlamak amaçlı yapıldığı vergi indirimlerinin doğru anlaşılması sonucu hafta sonuna doğru dolar, euro ve Altında ciddi düşüler yaşanmış ve yatırımcıları zarar etmişlerdir. Dolar, euro ve Altının düşmesine istinaden borsa yükselerek yatırımcılarına kar ettirmiştir. Görüne oki bu haftada da bunların yaşanması beklenmektedir. Fakat dolar ve euro’nun düşmesi beklenirken altının ise değer kazanması ve borsaya eşlik etmesi beklenmektedir. Bu hafta bazında da borsanın yükselmesi ve euro ve doların düşmesini bekleyen ekonomist, araştırmacı ve bu konunun uzmanlarının yorumları bu yönde olmaktadır. Ayrıca altın bazında düşünüldüğü zaman mutlak suretle uzun vadede yatırımcısına kar ettirecek garanti bir yatırım aracı olduğunun da defalarca teyidi yapılmıştır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *