«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. 2019 Yılında Dolar Yükselecek Mi?

2019 Yılında Dolar Yükselecek Mi?

dolarrr

2019’ da ne olacak dolar diye merak edişler bir hayli artmaya devam ediyor. Bizde siz değerli okuyucularımız için bu konuda uzaman olan ve ekonomistlerin fikirleri doğrultusun da yapılan araştırmaları sizlere aktarmak için 2019 yılında doların yol haritasını ne olacak açıklayalım istedik. Şuan halen bir çıkıp bir düşmekte olan dolar 2018 yarısında başlayan çok hızlı yükseliş sonunda tekrar belirli seviyelere gerilemiş ve 2019’ un sonları gelirken de düşüyor mu çıkıyor mu diye dengesiz bir yol çizmiştir. Halen dolar üzerinde ki dengesizlik devam etmektedir. Lakin FED’ in faiz politikaları da doların bir çıkış bir yükseliş içerisine girmesine etken olmaktadır. Gelelim asıl konumuzun önüne 2019 yılın da dolar ne olacak yükselecek mi düşecek mi sorularına.

2019 yılında dolar bu gidişle değer kaybetmesi imkansız gibi görünse bunu Amerikanın politikaları yakından etkileyecektir. Özelikle Suriye politikası dolara yön veren bir tutum olabilir. Amerika’ nın Suriye de atacağı her bir yanlış adım yanlış politika doların düşmesine sebep olacaktır. Fakat şuan ki görünümde de bunun gerçekleşe bilmesi zor bir ihtimal gibi görünmektedir. Dolar genellikle yatırımcısına kar ettiren bir yatırım aracı olarak görülebilir. Keza yapılan araştırmaların da bu yönde olduğu bilinmektedir. Tabi ki gönül ister ki kimse parasını dolara yatırım yapmasın Türk Parası değerlensin istiyoruz. Fakat yatırımcılar özellikle de kısa vade de 2 ile 3 ay gibi yatırım yapmak isteyenler genellik dolara yatırım yapmaktadır. 2019 da doların kısa vade değil uzun vadeli yatırım olarak düşünülmesi gerektiğinin altını çizmemiz de fayda vardır.

Her ne kadar kısa vadede yükselme ihtimali düşük olsa bile doların uzun vadeli yatırımlar da muhakkak yükseleceği bellidir. 2019 yılının başları için kısa vadeli yatırımlar öngörülmese de uzun vadede yatırımcısına mutlak suretle kar ettireceği aşikardır. Dolara yatırım yapmak uzun vadede mutlaka kazanç sağlayacak olsa bile yine de Milli duygularla düşünürsek yapmamak daha iyi. Çünkü Ülke olarak doların düşmesini çok istiyoruz. Dolara yatırım yapıp kazandığınız paranın ülkemize ciddi zararlar verdiğini de bilmenizde mutlaka fayda olacaktır. Siz değerli okuyucularımız dolara yatırım yaparken mutlak suretle bunları da düşünmeniz de yarar vardır. Değerlenen her bir dolar belki size kazanç sağlayacak fakat ülke ekonomisine de zarar ettirecektir. Doların yükselmesi değer kazanması enflasyonun artmasına ve hayat pahalılığına ve ülkede krize sebep olacaktır. Dolar düşsün TÜRK lirası değerlensin.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *