«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Merkez Bankasının Enflasyon Tahmininden Sonra Dolar-Euro-Altın

Merkez Bankasının Enflasyon Tahmininden Sonra Dolar-Euro-Altın

tepki

Konumuz olan enflasyon yıl sonu tahmini Merkez Bankası tarafından güncellenmiştir. Yıl sonu tahmini güncelleme sonrası piyasaların nasıl tepki verdi ve güncellenen enflasyon tahmini oranlarından sonra piyasalar nasıl şekillenecek. Merkez Bankası tarafından güncellenen yıl sonu tahmini enflasyon oranlarından sonra piyasaları neler beklemekte hep beraber göz atalım.

Merkez Bankası tarafından güncellenmesi yapılan enflasyon oranı 2018 Temmuz ayında 13.4 olarak belirlenmişti. Yeni güncelenen enflasyon oranı ise Temmuz ayına göre daha yüksek olarak açıklanmıştır. Yeni güncellenen 2018 yıl sonu tahmini enflasyon oranı ise %23.5 olarak açıklanmıştır. Güncellenen enflasyon oranına dolar çok çabuk bir şekilde tepki vererek günlerdir düşüş yaşarken bu oranların açıklanmasından hemen sonra çıtasını yukarı taşımıştır. Çok kısa bir zaman önce yani birkaç gün önce son iki buçuk ayın en altına inen dolar bu oranlara tepki vererek artış göstermiş olup dün 5.417 de kapanış yapıp bugün ise 5.6149 da kapanış yapmıştır.

Aynı durum Euro’ya da yansımış ve euro’nun da güncellenen yıl sonu tahmini enflasyon rakamları açıklandıktan sonra ivmesi yukarıya doğru çıkış göstermiştir. Dünü 6.225 olarak kapatan euro bugün ise akşam saatlerine yakın biraz daha yükselmiş ve 6,3414 olarak kapanmıştır.

Yaşanan bu gelişmeler sonucu sürekli seviyesini koruyan Altın ise düşüş göstermiş olup dünkü kapanışının ardından %0.65 değer kaybı yaşamıştır. Merkez Bankası tarafından açıklanan  yıl sonu tahmini enflasyon oranlarının ardından biraz öncede belirtiğimiz üzere Altın %0.65 değer kaybı yaşamış Euro %2.22 değer kazanmış Dolar ise %2.5 değer kazanarak günü tamamlamıştır. Fakat Dolar ve Euro’nun bu tepkisinin fazla sürmeyeceği ekonomist ve konunun uzmanları ayrıca araştırmacılar tarafından belirtilmiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *