«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Dolar’da Düşüş Devam Ediyor

Dolar’da Düşüş Devam Ediyor

dolar

Dolar yine düşmeye devam ediyor. Dolar da yaşanan düşüşün Ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğu bir gerçek doların düşüşü bütün Ülke insanının faydasına olacaktır. Çünkü Dolar düştükçe TL miz değer kazanmaya devam ediyor. Dolar bu denli düşüşü mutlaka piyasalarda da olumlu etkilere yol açarken diğer bir yandan da enflasyonun düşmesini de sağlayacaktır.

Geçen Cuma günü kapanışı 5.5975 olan dolar Cumhuriyet bayramımızı kutladığımız günde düşüşünü sürdürmüş bugün ise 5.4636 seviyesine inerek kapanış yaptı. Bunun karşılığın da ise TL’miz  %2 oranında değer kazanmıştır. Bu düşüşün ardından ise Ülkemizin ekonomisin de yeniden dengelenme süreci oluşumu başladı. Bu gelişmeler de Merkez Bankasının aldığı kararlardan hemen sonra piyasaların senenin son enflasyon raporuna yönelik Ekim ayı enflasyon verilerine odaklanacağı  belirtilmektedir. Söz konusu olan enflasyon oranların da gereken düşüşün yaşanması sonucun da ise beklenen memur, emekli, ve asgari ücretlilerin maaş artışları da temsil olursa bu maaşlar da beklenen artışın olmayacağı yönünde olacaktır. Bu husus önemli nokta ise enflasyonun düşmesi olacaktır. Enflasyonun düşüklüğüyle paramızın değer kazanması sonucu bu gelecek zamlardan daha önemli olacak ve değer kazanan TL’nin vatandaşlarımız üzerindeki alım gücünü de artıracak olmasıdır.

Konusunda uzman olan ekonomistler, araştırmacılar ve uzmanların hem fikir oldukları Dolar düşüşünün yıl sonu itibari ile 5.255 gibi oranlara gerilemesi de piyasalarda daha fazla bir canlılık yaşanmasını sağlayacak olması da ekonominin de büyük oranda nefes almasını sağlayacağı yönündedir. Tahminlerin yapıldığı doların düşüşü çok önemli bir unsur fakat bu tahminlere bizleri ulaştıran araştırmacıların 2019 yılında doların tekrar çıtasını yükselteceği yönündeki açıklamaları moralleri bozsa da bunun karşısında da Devletimizin şimdiden bunun tedbirini alması gerektiğinin çok önemli olduğudur.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *