«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Euro Düştü Dolar Son 2 Buçuk Ayın En Düşük Seviyesine Geriledi

Euro Düştü Dolar Son 2 Buçuk Ayın En Düşük Seviyesine Geriledi

dolar euro

Geçtiğimiz hafta yatırımcısına zarar ettiren dolar bu haftaya yine düşerek başladı. Doların bu aralar sürekli değer kaybetmesi de dolar yatırımcısını geri adım attırmaktadır. Aynı şekilde Euro da düşüş içerisine girerek haftaya kayıpla başlamıştır. Uygulanan Devlet politikasının bunda çok büyük etken olduğu bilinmekte olup duyarlı vatandaşlarımızın dolar ve Euro ya yatırım yapmaması ayrıca yine duyarlı firmaların enflasyonla mücadele kapsamın da ürünlerin deindirime gitmeleri de bu hususları oluşturan faktörler olmuştur.

Aynı geçen hafta olduğu gibi bu hafta başı itibari ile dolar ve Euro ya   küresel piyasalarda  oluşan talebin artmasına paralel 5,8745’e kadar artış gösteren dolar haftayı 5,5928 den kapatmış ve aynı gelişmeler Euro’da da yaşanmıştı. 29.10.2018  Cumhuriyet Bayramımızı kutladığımız  gün itibari ile yine düşüşle başladı. Bu düşüş sayesin de %1,5 gibi bir değer kaybeden Dolar 5,5066 ya gerileyerek son 2,5 ayın en düşük seviyesine gören inmiştir. Akşam saatlerine yakın azda olsa ivmesini yukarı taşıyarak  günü %1’i aşan kayıpla 5,5361 seviyelerinde kapata bilmiştir. Aynı gün içinde ise Euro % 1 düşüş göstermiş  6,3117, gerileyerek hafta başı itibari ile düşüş göstererek kapatmıştır. Bu yaşanan gelişmelerin bu şekilde devam etmesi takdir de enflasyon oranların da hatırı sayılır bir düşüş olması da beklenmektedir.

Fakat konunun uzmanları, ekonomist ve araştırmacılar  bugün ki  hızlı düşüsün piyasaların Cumhuriyet Bayramı nedeni ile piyasaların kapalı olduğunu ayrıca buna istinaden  Avrupa piyasalarında ki risk iştahının artmasıyla TL’ye olan talebin arttığın yönünde açıklamalar yapmış fakat bu gelişmelerin belli bir zaman daha bu şekilde gideceği yönünde hem fikir olduklarını belirtmişlerdir. Bizim de kendi araştırmalarımız da her zaman siz değerli okuyucularımıza dolar ve euro’nun yıl sonuna kadar böyle gideceği yönünde olmaktadır. Yıl sonu için bizim tahminlerimize göre dolar ve euro da düşüşlerin yaşanacağı fakat 2019 yılı ile tekrar ivmelerini yukarı taşıyarak değer kazanacakları yönündedir. Bu husus da TL nin değer kaybetmemesi için duyarlı vatandaşlarımızın Dolar ve Euro yerine her zaman yatırımcısına kazandıran Altına yatırım yapmalarını tavsiye ve rica ederiz.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *