«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Altın Yatırımcıları Kararsız kaldı! Uzmanlar Ne Diyor?

Altın Yatırımcıları Kararsız kaldı! Uzmanlar Ne Diyor?

altinda

Son zamanlar da yaşanan altında ki düşüşler biran da bütün yatırımcıların gözünü bu çok değerli madene çevirmesine neden oldu. Bundan tam üç ay önce zirveye çıkan rekorlar kıran altın günden güne düşüş göstererek bütün yatırımcıların dikkatini çekmiş olsa da bazı yatırımcılar ise altının daha da değer kaybedeceği fikrini savunarak altının düşe bileceği en dip fiyatı beklemekteler. Bu husus da bazı yatırımcılarımız ise aceleci davranarak altın da neler yaşanacağı belli olmaz deyip şimdiden yatırımlarını altına yapmış durumdalar.

İstanbul Kuyumcular Derneği Başkanının Yaptığı Açıklamalar

Belirli bir süredir takip ettiğimiz altın nereye doğru gidiyor yükselecek mi düşecek düşecek mi diye hemen hemen bütün vatandaşlarımız merak ettiği konu haline gelmiştir. Söz konusu olan altının düşüp düşmeyeceği konusun da geçenler de İstanbul Kuyumcular Derneği Başkanının yaptığı açıklamaları siz değerli okuyucularımıza aktarmıştık. Sayın Başkan bu hususta altının Dolar kurunun etkisin de kalarak çok yükseldiğini ve rekor seviyelere kadar yükseldiğini belirtmiş ve şu anda seyreden altın fiyatlarının normal olduğunu ve çok az bir oranda daha düşebileceğini söylemişti.

Araştırmacılar, Uzmanlar ve Ekonomistler Fikir Ayrılığına Düştü

Fakat bu hususta konunun uzmanları, araştırmacıları ve ekonomistler ne diyor biraz da onlara bakalım. Bir süredir bu konunun uzmanları, araştırmacıları ve ekonomistler hem fikir olmuştu. Altının biraz daha düşeceğini belirtmişler fakat 2019 mart ayında altından tekrar rekor artış beklemekte oldukları yönün de ifadeler kullanmışlardı. Şimdi ise bu husus üzerin de fikir ayrılıkları yaşanmaya başladı. Uzmanlar altının biraz daha alt seviyelere düşeceğini belirtirken araştırmacılar ise yıl sonuna kadar bulunduğu seviyeyi koruyacağını düşünmekteler. Fakat yine bu hususta ekonomistler ise altının düşebileceği en dip noktanın bu seviyeler olduğunu belirterek önümüzdeki haftalar dahilinde altının tekrar çıkışa geçeceğini savunmaktalar.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *