«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Dolar-Euro ve Altın’da Haftanın Son Günü Neler Yaşandı

Dolar-Euro ve Altın’da Haftanın Son Günü Neler Yaşandı

ALTIN DOLAR HAFTA SONU

Haftanın Son Günü Dolar’ da Neler Yaşandı

Son zamanlarda bir çok gerileme yaşasa da dolar yine de 5,30 ile 5,50 arasındaki yerini korumaya devam etmektedir. Her ne kadar dolar konusun da bu konunun uzmanları, araştırmacıları ve ekonomistler dolar kurunun yıl sonun da 5.25 ler de olacağını savunsalar da bunun tam tersini söyleyen kişiler de çoğalmaktadır. Dün Merkez Bankası tarafından açıklanan tahmini yıl sonu dolar kuru sonrasın da bugün için doların yükselmesi beklense de beklenen olmadı. Sabah saatlerin de ivmesini yukarılara taşıyan dolar daha sonra öğlen saatlerin de durgunluk yaşamış bulunduğu seviyeyi takip etmiştir. Fakat akşam saatlerinin yaklaşması ile bulunduğu seviyeyi koruyamamış düşüş göstermiştir. Akşam saatlerinde 5,335 lere gerilemiş saat 18:25 sıraların da düne oranla yatırımcısına % 0,24 oranın da zarar ettirmiştir. Ekonomistlere göre Dolarda ki bu ılımlı düşüşün Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin biraz daha düzelmiş olmasının sonuçları olarak yorumlanmıştır.

Haftanın Son Günü Euro’ da Neler Yaşandı

Sabah açılış saati ile bulunduğu durumu koruyan Euro öğlen saatlerinin gelmesiyle küçük küçük düşüler yaşamış fakat akşam kapanış saatlerine yakın daha sert bir düşüş sergilemiş ve saat 17:30 sıraların da dünkü güne oranla yatırımcısına zarar ettirse de bu farkı bir saat için de azda olsa kapatmaya çalışmıştır. Saat 18:40 civarın da 6,081 TL olan Euro bu haftayı geçen haftaya göre zararla kapatmıştır.

Haftanın Son Günü Altın’ da Neler Yaşandı

Haftanın son günün de altın güne artış göstererek başlasa da bu yükseliş öğlen saatlerin de yerini düşeşe bırakmıştır. Gram altın 0,44 zarar ettirirken çeyrek altın ise 0,41 oranının da yatırımcısına zarar ettirmiştir.

Kapalı Çarşıda Altın Fiyatları

Gram Altın: Alış 209,46                          Satış 209,51
Çeyrek Altın: Alış 336,19                       Satış 343,85
Yarım Altın: Alış 670,28                        Satış 687,69
Cumhuriyet Altını: Alış 1.391,00        Satış 1.413,00

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *