«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Döviz ve Altın Fiyatları Sert Düşüşler Yaşandı

Döviz ve Altın Fiyatları Sert Düşüşler Yaşandı

dolar_ve_altin_

Dolar Kuru Son 7 Ayın Endip Seviyesine Düştü

Dolar kuru son haftalar da sürekli düşüşler yaşayarak fiyatı iyiden iyiye geriledi. Bundan 6 ve 7 ay önce dolar 7,800 TL ‘ ye kadar çıktığı hepimizin de malumu. Şu sıralar yaşanan düşüş trendi içinde olan dolar halkımızı ve ülke esnafını da çok memnun etmektedir. Özellikle esnaf ve üretici firmalarımızın kullandıkları ham maddeler yurdumuza döviz üzerinden girdiği için hatta en çok bu giriş dolar üzerinden olması bütün Ülke esnafını üretici firmaları özellikle de KOBİ’leri çok zor durumda bırakmıştı. Herne kadar bugünlerde dolar kuru düşüş yaşasa da o zamanın kurundan yapılan alışverişlerden dolayı bir çok ülke esnafı hatta KOBİ’lerimizin çoğu işyerini kapatmış kimileri ise belli bir süre işlerini durdurarak personel çıkarmak zorun da kalmış ve bu nedenlerden ötürü işsizlik sayın da bir hayli artışlar yaşanmıştı. Fakat bu zaman baktığımız da dolardaki düşüş hepimizi memnun etmekte olup bütün ülke insanı tarafından doların 5 TL’nin altına çekilmesi beklenmektedir. Dolar dünde çok büyük yaşamış 5,145  TL’ ye kadar düşüşler sergilemiş ve son 7 ayın en dip seviyesini görürken 5.00 TL’ nin altına inebileceğinin sinyalleri görülmüştür.

Hafta Sonu İtabari İle Euro’ da Sert Düşüş

Euro kuru aynı doların izinden gitmiş ve aynı yolu takip etmiştir. Son haftalar da sürekli düşüş içinde olan Eoro bu düşüşlerini bu haftada sergilemiş ve son 7 Ayın en taban seviyesini görmüştür. Euro kurunun aylar sonra 6 TL’nin altına inmesi ve TL mizin değer kazanması Ülke parası ve ekonomisi açısından çok büyük önemler arz etmektedir.

Altın Fiyatları Çok Sert Düştü Gram Altın Son 4 Ayın Endip Seviyesinde

Bir süredir altında yaşanan sürekli düşüşlerin önüne geçilememektedir. Fakat altının esas düşüşünün en büyük sebeplerinin başın da döviz kurunun etkisinde kaldığı görünmekte iken en çokda dolar kurunun etkisinde kaldığı görünmektedir. Son zamanların en dip seviyelerine kadar inen gram altın dün 202.102 TL’ye kadar düşüş yaşayarak son dört buçuk ayın en dip seviyesine inmiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *