«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Dolar 2019 Yılında Ne Kadar Yükselecek

Dolar 2019 Yılında Ne Kadar Yükselecek

dolar-2019

2019 Yılında Dolar Ne kadar Yükselecek! 

2019 Yılı için yapılan dolar tahminleri bundan çok daha evvel başlamıştı. 2018 Yılının son iki ayı gibi dolarla ilgili haberler yapılmış ve yapılan haberlerin  ve yorumların hemen hemen yüzde 90′ nı doğru çıkmış ve dolar şu an o zaman ki yapılan tahminler arasındadır. Ekonomist, araştırmacı ve konunun uzmanları tarafından yapılan yorumlara baktığımızda 2019 yılın için özellikle yılın sonlarına doğru dolar kurunun 6,250 ile 6,500 TL arasında olması beklenmektedir. Hatta uzmanlara göre doların 2018 yılındaki gibi iyi bir zirve yapacağı ondan sonra tekrar gerileyeceği söylenmekte olup dolar bu denli bir zirve yaparsa 7,800 TL lere kadar çıkması beklenmekte olsa bile yılın sonlarına doğru doların en düşük 6,250 TL olacağı ve 2019 yılının bu seviyede tamamlayacağı yönünde olmaktadır. Tabi ki dolar bu denli artış gösterecek olması bütün döviz kurlarını da etkileyecektir. Fakat dünkü yazımızda da siz değerli okuyucularımıza bildirdiğimiz üzere bu yılın 2019 yılının en karlı yatırımcısı altın yatırımcısı olacağı yönünde olmuştur. Uzmanlara göre ise Dolar ve altın yatırımcısının yılı olacağı söylenmektedir.

Dolara Ne Zaman Yatırım Yapılmalı

Doların bundan sonra düşmesi mucize gibi gözükmekte olup ilk bir ay düşer mi çıkar mı bilinmez gibi bir durum algılanmaktadır. Hükümetin memur ve emekli maaşlarını açıklamadan önce dolar düşürmek istemesi enflasyonu geçici bir süre düşük göstermek için olmuştur. Bu hususta biraz başarılı olan hükümet memur ve emekli aylıklarını istediği oranda yapmış olsa bile bundan sonra dolara başka bir çare bulamayacağının farkında olmaktadır. Dolara yatırım yapmak isteyenler doların 5,300 ün altına indiği anda yapmaları yararlarına olacaktır. Fakat dolar yılın ilk çeyreğinde uzmanlara göre 5,650 TL lere kadar yükselecek olması yatırım yapacak kişilerin doların daha fazla artmadan yatırım yapması gerekmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *