«
  1. Anasayfa
  2. Bitcoin Kripto Para
  3. FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak

FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak

FED Faiz Kararları Toplatısı Ne Zaman

En Yakın FED Toplatısı Ne Zaman 2022

ABD Merkez Bankası (FED)’ in alacağı faiz kararları, FED faiz kararı toplantısı, FED tarafından açıklanacak olan enflasyon verileri  ve en yakın FED faiz kararı toplatısı, son günlerin en çok aranan haberi olmaktadır. ABD Merkez Bankası FED’in toplantı günleri ve FED tarafından alınacak faiz kararı açıklamalarının tarihlerini haberimizin devamında bulabilirsiniz.

FED Toplatısı Öncesinde Dünya Piyasalarında Panik

ABD Merkez Bankası FED’in toplantı günü ne kadar çok merak ediliyorsa FED toplantısında alınacak kararlar çok daha fazla merak edilmektedir. Bütün dünya piyasaları ve borsalarının gözü kulağı FED toplantısından çıkacak sonuçları beklemektedir. Özellikle Kripto borsaları tarafından FED’in toplantısında çıkacak kararlar büyük önem arz ediyor. FED tarafından herhangi bir sonuç açıklanmamış olsada son bir haftadır kiripto paralar FED’ tarafından açıklanacak olan sonuçlardan dolayı etkilenmiştir. ABD Merkez Bankası FED’ in toplantısından önce BTC, Ethereum ve bütün kripto paralarda hızlı düşüşler yaşanmıştır.

Haziran Ayı FED Toplantısı Tarihleri 2022

FED’in faiz kararı toplantısı Haziran 14 ile 15 tarihlerinde yapılacaktır. ABD Merkez bankası FED’in faiz toplatısında alınacak kararlar analist ve araştırmacılar tarafından yorumlanmıştır. FED’ in toplantısında alınacak faiz artırımı kararnıı yatırımcıların %80’i 50 baz puan olarak beklemektedir. Fakat yarımcıların %20’si ise FED’in alacağı faiz kararının 75 baz puan olacağı yönünde tahminlerde bulunmaktadır. www.finanshaberi.net olarak bizim beklentimiz ve temennimiz FED’ in 25 baz puan üzerinde faiz kararı almaması yönündedir.

FED Toplantısı Öncesinde Joe Biden’in Açıklamaları

FED toplantısı öncesinde ABD Başkanı Joe Biden tarafından yapılan açıklamalar henüz toplantı gerçekleşmeden ve FED tarafından faiz kararları alınmadan piyasalarda endişe yaratmıştır. Yaşanan endişe en çok etkiyi kripto paralar üzerinde göstermiştir. ABD Başkanı Joe Biden FED toplantısından önce enflasyonun çok daha hızlı düşmesi gerektiğini ve Amerika halkı için enflasyonun çok önemli olduğunu açıklamıştır.

FED toplantısından önce ABD başkanı Joe Biden tarafından yapılan açıklamalardan sonra dünya borsaları ve kripto paralar fiyatlanmalarını yapmış gibi görünmektedir. Fakat özellikle kripto paraların fiyatlanması FED’in alacağı 75 baz puan faiz artırımına göre henüz tam olarak gerçekleşmediği görünmektedir. FED toplatısından önce Joe Biden tarafından yapılan ABD enflasyonu hakkındaki açıklamaları Dolar kurunda yükseliş sağlarken kripto paraları olumsuz olarak etkilemiştir.

İlginizi çekebilecek haberlerimiz için aşağıda verilen url’ye tıklayarak haberlerimize giriş yapabilirsiniz.

Dolar nereye gidiyor : https://www.finanshaberi.net/euro-dolar-altin-haberleri/dolar-nereye-gidiyor/.html

Akaryakıt zamları durmak bilmiyor: https://www.finanshaberi.net/genel/akaryakit-fiyatlari-ne-kadar-oldu/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.