«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Finansal Yönetim Ne Demek

Finansal Yönetim Ne Demek

finansal-idare-nedir

Finansal Yönetim Ne Demek / Finansal İdare Nedir

Finansal yönetim ne demek, finansal idare nedir, finansal yönetim nedir, finansal yönetim nasıl tanımlanır, finansal yönetim fonksiyonları nelerdir sorularının cevabı yazımızın içeriğindedir. Günümüz koşulların da teknolojinin çok hızlı gelişmesi ile değişen ve gelişen piyasalar için finansal idare mecburiyet haline geliyor. Bu anlamda, işletmenin başarıya ulaşmış ve kârlı bir süreç içinde yer alabilmesi için dört ana unsur fonksiyonu bulunur.

Söz konusu fonksiyonlar, muhasebe, üretim, marketing ve finansal yönetim olmaktadır. Bu fonksiyonlar için mühim olan bu kavramlar işletme için yaşamsal ehemmiyet arz eder. Lakin bu fonksiyonların arasında en önemli olanı bizim finansal yönetimdir. Finansal yönetim doğru bir kaynak ve kapital bir idare olmadan firmalar (işletme/ Ticarethane)’ varlıklarını sürdüremez aynı zamanda kalıcı ve devamkar bir işletme olamazlar.

Finansal Yönetim Nedir / Finansal Yönetim Nasıl Tanımlanır

Söz konusu olan finansal yönetimi açıklamadan önce kısaca finans nedir tanımını yapalım. Finans gereken ve ihtiyaç duyulan fonların müsait şartlarda sağlanması ve faal bir durumda kullanılmasıyla alakalı faaliyetlerin adıdır. Ayrıca Finans; kişilerin, işletmelerin ya da kurumların maddi gelir sağlaması, sağlanan maddi gelir ile yatırım ve yatırımların yapılması aynı zamanda yapılmış olan yatırımların değerlendirilmesi olarakta tanımlanır. Ayrıca Finans kelimesi bir şirketin gereksinim duyan fonların, vaktin, sürecin en yararlı halde düzenlenmesi ve kullanılması dönemini de ifade etmektedir.

finans nedir kaç çeşit finans vardır url : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/finans-nedir-kac-tur-finans-vardir/.html

Finansal idare, finansal yönetim ise bir şirketin ya da işletmenin uzun ve kısa vadeler sürecinde planlamış olduğu hedeflerine ulaşabilmek adına lüzumlu olan finansmanı sağlamaya çalışır. Finansal yönetimin ya da finansal idarenin sağlamış olduğu finansman ile varlığının devamını ve kar marjını sağlamak adına kaynaklarını doğru ve planlı olarak yönetmelidir. Finansal yönetimin kaynakları doğru yönetmesi için mühim olan verilen kararların peşinde dizgesel bir zaman olmasıdır. Bu plamlama doğrultusunda işletmenin en kârlı halde büyüyebilmesi gerekir.

Finansal Yönetim Fonksiyonları Nelerdir

Finansal yönetim fonksiyonlarını üç ayrı temel unsur oluşturur. Bu fonksiyonlar yatırım kararları, kar payı dağıtımı kararları ve finanslama olmaktadır. Finansal yönetim fonksiyonlarını oluşturan üç temel unsur için ayrı ayrı tanımlama yapılması gerekmektedir.

Yatırım Kararları

İşletme adına yapılmak istenen bütün yatırımların uzun vadeli mi yoksa kısa vadeli mi bir yatırım mı olacağına karar verilen bir süreçtir. Özellikle uzun vadeli yatırımlar şirketler (firmalar / ticarethaneler) adına yüksek oranlı risk taşıyabilmektedir. Bu nedenlerden dolayı kısa vadeli yapılan yatırımlar ise uzun vadeli yatırımların devamlılığını sağlamak için yapılır. Söz konusu olan husus için işletme adına alınan yatırım kararları, finansal piyasa ve finansal kanallar göz önünde bulundurduktan sonra verilmelidir.

Kar Payı Dağıtımı Kararları

İşletmenin sağlamış olduğu kârın yüzdelik olarak hesaplamsı, bu kârın ne kadarı, hangi biçimde ve kimlere hangi şartlarda dağıtılacağı başlıklarının belirlenmesine kar payı dağıtımı kararları denir. İşletmeye yönelik işlerin karmaşıklaşık bir duruma gelmesini engellemek için ve süratli olarak idare taktim etmek adına hızla gelişen ve değişen teknolojinin sağlamış olduğu faydalardan yararlanılması gerekir.

Finanslama Kararları

İşletmeye yeni yatırımların yapılabilmesi ya da işletmenin sürekliliğini idame ettirebilmesi için lüzumlu fon ihtiyacının nereden ve hangi şekilde karşılanması icap ettiğini sorgulayıp soruşturan ve yanıt arayan kararlar olmaktadır.Özellikle yeni kurulan işletmeler (Ticarethane / Firma) finanslama kararını planlarken kapital yapısı için iki seçenekten faydalanır. Bu seçeneklerden birincisi borçlanma olurken işletmenin ikinci seçeneği  ise özkaynaklarıdır.

 

İlginizi cekeceğini düşündüğümüz haberlerimiz için aşğıda verilen url’ye tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Sitemizde günlük olarak yayımlanan ekonomi haberleri, finans haberleri, faktorin haberleri, faktoring şirket ve faktoring firma haberleri, banka haberleri ile altın / euro/ dolar/ BTC ve kripto para haberlerini bulabilirsiniz.

finansman nedir : https://www.finanshaberi.net/euro-dolar-altin-haberleri/finansman-nedir/.html

faktoring nedir : https: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/faktoring-nedir-faktoring-ne-demek/.html

finans faktorin iletişim hattı : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/qnb-finans-faktoring-iletisim-hatti/.html

TCMB’nin yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini: https://www.finanshaberi.net/euro-dolar-altin-haberleri/merkez-bankasi-yil-sonu-enflasyon-ve-dolar-tahmini/.html

DXY Nedir BTC ve Kripto paralar üzerindeki etkileri: https://www.finanshaberi.net/genel/dxy-nedir-kripto-paralar-ve-btc-uzerinde-neden-etki-eder/.html

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.