«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Faktoring Nedir Faktoring Ne Demek

Faktoring Nedir Faktoring Ne Demek

Faktoring ne demek

Faktoring Nedir / Faktoring Ne Demek

Son günlerin en çok araştırılan konularından birisi olan faktorin nedir, faktorin ne demek finans ve faktoring arasında ne fark vardır, faktoring ile KOBİ bağlantısı nedir, faktorin şirketler, faktoring nasıl oluşur, faktorin sistemi nasıl çalışır hakkında önemli bilgiler yazımızın akışı içerisinde bulunuyor.

Faktoring için kısa bir tanımı şu şekilde açıklayabiliriz. Dış ticaret ve iç ticaret prosedürlerine tadbik edilen  bilhassa vadesi kısa olan ürün satışlarında başvurulan bir finansman yöntemi olmaktadır. Ticaret prosedürlerinde, oluşan alacakların tahsilatına yönelik olarak sunulan finans hizmetlerin bütünü olarak tanımlanan sisteme faktoring denir. Ticaret işlemlerinde alacaklara yönelik sağlanan finans hizmeti olarak tanımladığımız faktoring; faktoring hizmetini talep eden ‘satın alan’, hizmeti veren ‘faktör’ ve satın alan ayrıca alacaklarının yönelmiş olduğu ‘borçlu’ içinde işleyen finans sistemidir.

Faktoring Sistemi Nasıl Çalışır ?

Ayrıca faktoring, ticaret prosedürlerinde vadeli satış icra eden firmaların, her türlü mal ve hizmet satışından doğmuş kısa vadeli ticari alacak haklarının, faktoring şirketleri tarafınca satın alma yöntemidir.Faktoring, faturalı ve çek ile yapılan mal ve malzeme ya da hizmet satışlarında bulunan (Şirket/Ticarethane) gibi firmaların bu satışlarından doğmuş ya da doğacak olan vadeli alacakların temlik alınarak satıcı firmaya ana esaslarda üç ayrı hizmetin; garanti, alacak yönetimi ve finansman sunulmuş olduğu bir finansman yöntemi olarak da tanımlanır.

Faktoring işlemi, ticari borçlular, faktoring firması, ve mal ya da hizmet satışlarında bulunan ticari işletmeler içinde yürütülür. Faktoring ile çek ve fatura gibi belgeler karşılığında yapılan satışlarınızı nakde çevirerek firmanızın daha sistemli büyümesini sağlayabilirsiniz. Faktoring hizmeti ile esnaf ve KOBİ’ler nakde süratli ve emin bir halde ulaşarak kendilerine fayda sağlamış olurlar. Ana esas olarakta faktoring işlemleri için borçlu, satıcı ve faktoring firması olmak suretiyle üç taraf bulunmaktadır.

Faktoring Sistemi Nasıl Oluşur ?

Faktoring’i üst yazımızda kısaca değindiğimiz üzere üç ayrı temel oluşturmaktadır. Söz konusu olan faktoring’i oluşturan üç ayrı temel borçlu, satıcı (alacaklı) ve faktoring firması olmaktadır. Faktorin firmasının aşağıda belirttilen unsurlar dahilinde finans sağlayarak borçlu ve satıcı arasında finansör olması ile oluşur ve faaliyet gösterir.

1. Faturalı alacakların faktoring firmasına aktarılır kaydı oluşturulur.

2. Faktoring firmasına devredilen alacakların faktoring şirketince tarafından tahsil edilmesi ile faktoring firmasına devredilen alacakların karşılığı olarak belirli bir tutar peşin ödeme esasına dayanması.

3. Faktoring firmasınca söz konusu alacakların kayıtlarının tutulması ve devredilen alacakların faktoring şirketince takip edilmesi hususu.

 

İlginizi cekeceğini düşündüğümüz haberlerimiz için aşğıda verilen url’ye tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Sitemizde günlük olarak yayımlanan ekonomi haberleri, finans haberleri, faktorin haberleri, faktoring şirket ve faktoring firma haberleri, banka haberleri ile altın / euro/ dolar/ BTC ve kripto para haberlerini bulabilirsiniz.

TCMB’nin yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini: https://www.finanshaberi.net/euro-dolar-altin-haberleri/merkez-bankasi-yil-sonu-enflasyon-ve-dolar-tahmini/.html

DXY Nedir BTC ve Kripto paralar üzerindeki etkileri: https://www.finanshaberi.net/genel/dxy-nedir-kripto-paralar-ve-btc-uzerinde-neden-etki-eder/.html

Temmuz ayı FED toplantısı ne zaman: https://www.finanshaberi.net/bitcoin-kripto-para/temmuz-ayi-fed-toplantisi/.html

finans nedir kaç tür finans vardır : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/finans-nedir-kac-tur-finans-vardir/.html

finansman nedir finansman giderleri nasıl sağlanır: https://www.finanshaberi.net/euro-dolar-altin-haberleri/finansman-nedir/.html

 

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.