«
  1. Anasayfa
  2. Bitcoin Kripto Para
  3. Temmuz Ayı FED Toplantısı

Temmuz Ayı FED Toplantısı

Temmuz ayı fed toplatısı ne zaman yapılacak

Temmuz Ayı FED Toplantısı Ne Zaman Yapılacak

FED faiz artışı, temmuz ayı FED toplansı günleri, temmuz ayında FED ne zaman toplanacak, temmuz ayında FED kararları ne zaman açıklanacak ve temmuz ayı FED toplatısı kararlarının açıklaması saat kaçta yapılacak sorularının cevaplarını haberimiz devamında bulabilirsiniz.

ABD Merkez Bankası FED tarafından alınacak faiz kararı, temmuz ayının ilk haftasında olmamıza rağmen bütün piyasalarda endişe yaratmaya devam ediyor. FED tarafından alınacak faiz kararından önce dünya borsaları başta olmak üzere Kripto para borsalarında da endişe üst sınıra çıkmıştır.

Temmuz Ayı FED Toplantısı Günleri

ABD Merkez Bankası FED’in temmuz ayı toplantı günleri 26 Temmuz ve 27 temmuzda gerçekleşecektir. 26 ve 27 Temmuzda yapılan FED toplantısında alınan kararlar ise yine 27 Temmuz günü saat 21:00 da FED başkanı Jerome Powell tarafından açıklanacaktır. Bütün piyasalarda yaşanan FED toplantısından çıkacak faiz kararı endişesi ise mutlaka piyasaların bir hafta önceden fiyatlanmalarını sağlayacaktır. Bu fiyatlanma özellikle kripto para piyasalarında gerçekleşecektir. Kripto para piyasalarında uzun süredir FED baskısı devam ederken Temmuz ayı FED toplantısı faiz kararlarından önce yine Kripto para piyasalarından düşüşler beklenmektedir. Özellikle (BTC) Bitcoin de korku endişesi son zamanların en yüksek seviyelerine gelmiştir.

FED Ne Kadar Faiz Artırımına Gidecek

Amerika’da yaşanan yüksek enflasyon devam etmektedir. Bu nedenle haziran ayında ABD Merkez bankası FED sert bir faiz artırımına giderek 0,75 baz puan faiz artırmıştı. FED tarafından yapılan 0,75 baz puan faiz artışı son 28 yılın en yüksek faiz artışı olarak gerçekleşti. Yüksek enflasyonun Amerika’da devam etmesi ve enflasyonla mücadelede taviz vermemesi yine FED’in sert faiz artırımına gitmesinini sağlayacaktır.

Analist ve uzman yorumlarına göre Temmuz ayında FED tarafından yapılacak faiz artırımının yine 0,75 baz puan olacağı yönündedir. Fakat son zamanlarda FED başkanı Jerome Powell ve ABD başkanı Joe Biden tarafından yapılan enflasyonu bir an önce düşürme çalışmalarına yönelik yaptığı açıklamalar göz önüne alındığında çok daha sert faiz artımına gidebileceklerini göstermektedir.

ilginizi çekeceğini düşündüğümüz haberlerimiz için url’ye tıklayınız.

Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı url: https://www.finanshaberi.net/asgari-ucret-haberleri/asgari-ucret-aclik-sinirinin-altinda-kaldi/.html

Garanti BBVA kredi kartı başvurusu url: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/garanti-bbva-kredi-karti-basvurusu/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.