«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. Asgari Ücret Açlık Sınırının Altında Kaldı

Asgari Ücret Açlık Sınırının Altında Kaldı

Asgari Ücret Ara Zammı Açıklandı

Asgari Ücret Zam Oranları Açıklandı

Milyonlarca kişi tarafından beklenen asgari ücret ne kadar oldu ve asgari ücret ara zammı haberlerini haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Makale içeriği

1. Asgari ücret  ara zam oranları

2. Asgari Ücretli Yapılan Zam’dan memnun değil

3. Asgari ücretlinin geçim sıkıntısı devam ediyor

4. Asgari ücret her geçen gün erimeye devam ediyor

Ülkemizde yaklaşık 10 milyon asgari ücretli çalışan bulunmaktadır. Disk’in 2022 yılı için hazırlamış olduğu asgari ücretli çalışan roporunda asgari ücretle çalışan kişi sayısının 10 milyon kişi olduğu açıklanmıştı. Yine Disk tarafından açıklanan rapor da 3 milyon 400 bin kişinin asgari ücretin altında çalıştığı belirtilmişti. Günlerdir beklenen asgari ücret artışı 01.07.2022 tarihinde netlik kazanmıştır. Asgari ücret belirleme komisyonunun ikinci toplantısının ardından asgari ücret zam oranları açıklığa kavuşmuştur.

Asgari Ücretli Yapılan Zam’dan Memnun Değil

Miillet Vekillerinin maaşı 56 bin lira, Sendika başkanlarının maaşı 32 bin lira fakat asgari ücret 5.500 lira. Sayın okurlarımız ücretler arasında ki adaletsizliği Ülke vatandaşı olarak hepimiz görmekteyiz. Asgari ücretli çalışan kişilerin bu yapılan zam artışından memnun olmaması kadar doğal birşey olmamaktadır. Asgari ücretlinin seçtikleri 32 bin TL ve 56 bin TL alırken asgari ücretle çalışanların 5.500 TL gibi açlık sınırı altında bir ücrete tabi tutulması vicdanen ve ahlaken de doğru olmamaktadır.

Asgari Ücretlinin Geçim Sıkıntısı Devam Ediyor

Ekmeğin 5 TL, simit’in 5 TL olduğu bir ülkede asgari ücretin 5.500 TL olması içler acısı bir durumdur. Anadoluda ev kiralarının ortalaması 2.000 TL Batı kesiminde 6.000 TL ve Akdeniz de ise 8.000 bin ile 10 bin TL arasındadır. Asgari ücretle çalışan kişilerin neredeyse yaşama hakları ellerinden alınmıştır. Ülke genelinde yaşanan enflasyon, pahalılık ve geçim zorluğu ile asgari ücretli açlık sınırının altında bırakılmıştır.Asgari ücret yapılan ara zam ile asgari ücret açlık sınırının 891 TL altında kalmıştır.

Asgari ücrete yapılan zam artışı Hükümet ve bazı sendikalar tarafından övülmektedir. Burada anlaşılması güç olan husus şudur ki açlık sınırının aldında verdikleri zamla nasıl övüne bildikleridir. Ülke genelinde yaşanan pahalılıktan dolayı bir evin geçimini sağlayabilmesi yani insanca yaşayabilmesi için en az 3 kişinin asgari ücretle çalışması gerekmektedir. İşte övündükleri budur. Bir de işin ilginç tarafı asgari ücretli vatandaşlarımızdan şükretmelerini beklemeleridir.

Enflasyon artışı ve vergiler ile yapılan zamlar ilerleyen günlerde asgari ücretle çalışan kişileri çok daha zor durumda bırakacaktır. Asgari ücrete yılın 3 çeyreğinde mutlaka bir zam daha yapılması gerekmektedir.

Asgari Ücret Her Geçen Gün Erimeye Devam Ediyor

Türk-iş tarafından 28.06.2022 tarihinde açıklanan rapora göre ülke genelinde açlık sınırı, yoksulluk sınırı ve bekar çalışan bir kişinin bir aylık yaşama maaliyeti aşağıda belirtilmektedir.

Türk-iş’in 28 Haziran’da açıkladığı açlık sınırı 6 bin 391 TL’dir.

Türk-iş’in 28 Haziran’da açıkladığı yoksulluk sınır 20 bin 818 TL’dir.

Bekar çalışan bir kişinin yaşama maaliyeti 8 bin 313 TL’dir.

 

İlginizi çekeceğini düşündüğümüz haberlerimiz için url’ye tıklayınız

Garanti BBVA Kredi Kartı Başvurusu: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/garanti-bbva-kredi-karti-basvurusu/.html

Kira zamlarına yüzde 25 sınır getirildi: https://www.finanshaberi.net/genel/kira-zammina-yuzde-25-siniri/.html

 

 

 

 

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.