«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. DİSK İle KESK’ten Asgari Ücret Açıklaması

DİSK İle KESK’ten Asgari Ücret Açıklaması

sendikalarrrrrrrrr

Son günlerin en çok konuşulan ve tartışmaları da yapılan 2019 yılı için asgari ücretin belirlenmesi ve ek zam talepleri gündemi bir hayli meşkul etmektedir. Asgari ücret tespit komisyonunda konuşulan ve istenen talepler hem TİSK’i hemde hükümet tarafını rahatsız etmiş durumdadır. Bir türlü ortak yol bulunamamış ve üçüncü toplantının yapılacağı gün ve çıkacak sonuçlarda merakla beklenmektedir. TİSK Genel Başkanı tarafından yapılan açıklamalar hem ortalığı germiş hemde asgari ücrete çalışan vatandaşlarımızı bir hayli üzmüştür. Söz konusu olan asgari ücret ve ek zam talebi doğrultusun da Sendikalarda ortak açıklama kararı almış ve asgari ücretli vatandaşlarımızın haklarını sonunu kadar savunacaklarını belirtmişlerdir.

DİSK İle KESK Tarafından Yapılan Ortak Açıklamalar

Asgari ücretin belirlenmesi ve istenilen şartlara gelmesi konusunda hükümet tarafı ve işveren tarafı aynı saf da yer almış ve bu iki tarafın istediği doğrultuda zam yapmak istiyorlar. Hatta ve hatta asgari ücretli vatandaşlarımızı ellerinden gelse bedava çalıştırmak istiyorlar diye açıklamalarda bulunan sendikalar hem hükümeti hemde Potronları eleştirmişlerdir. Asgari ücretin 2 Bin 800 TL olması gerektiğini belirtmişlerdir. Ayrıca yapılan basın açıklamasına katılan sendika üyeleri ellerinde asgari ücretten alınan vergiler kaldırılsın enflasyon farkı kayıplarımız karşılansın ve ek zam yapılsın sloganı atmış ve pankart açmışlardır. Temel tüketim yani gıda ve elektrik, doğalgaz, ve su gibi ürünlere gelen zamlarında geri alınması yönünde sloganlar atılmıştır. Son olarak ortak yapılan açıklamada KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem sözcüsü Hülya Baran ULAŞOĞLU bütçe hazırlanırken patronların değil , işçi ve emekçilerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini açıkladı ve basın toplantısına son verdi.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *