«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. 2019 Yılı İşsizlik Maaşları Ne Kadar Oldu

2019 Yılı İşsizlik Maaşları Ne Kadar Oldu

asgari-ucretin-artmasiyla-issizlik-maaslari-da-yukseldi

2019 Yılı İçin Belirlenen Asgari Ücret Aylıklarından Sonra İşsizlik Maaşları da Yükseldi

2019 Yılı asgari ücret maaşlarının belirlenmesinden hemen sonra çok merak edilen başka bir konu ise işsizlik maaşlarının ne kadar olacağıydı. 2019 Yılı için belirlenen asgari ücret aylıklarının açıklanması ile söz konusu olan işsizlik maaş artışları da nihayet netlik kazandı. 25.12.2018 Salı günü yapılan asgari ücret belirleme komisyonunun dördüncü toplantısının ardından net ve bürüt olmak üzere asgari ücret belirlenmiş ve bu doğrultuda işsizlik maaşlarının da ne kadar olacağı gün yüzüne çıkmıştır. Asgari ücrete yapılan zam oranlarından sonra işsizlik maaşları da artış göstererek güncel rakamları belli oldu.

2019 Yılı İşsizlik Maaşları Belli Oldu

2019 Yılı için açıklanan asgari ücret 2 bin 20 TL olunca işsizlik maaşları da otomatik olarak artış göstermiş oldu. Yeni belirlenen asgari ücret maaşlarının ardından 2019 yılı için işsizlik maaşları da artarak en düşük işsizlik maaşı BİN 15 Liraya yükselirken en yüksek işsizlik maaşı ise 2 BİN 30 Liraya yükselerek netlik kazanmıştır. 2019 Yılı için asgari ücret aylıklarına yüzde 26,05 oranında zam yapılması işsizlik maaşlarının da bu oranlarda artış göstermesini sağlamış bir işsiz durumda olan vatandaşlarımızı bir nevi  tatmin etmiştir. Ama bu tatmin derecesi ne kadar orası bilinmez ve hiç bir insan işsiz güçsüz kalmak istemez. Hele hele günümüz koşullarında çok zor bir durumdur işsiz kalmak. Neden mi diye soracak olursanız açıklanan asgari ücretin bile çok yetersiz olduğu ve bu miktarla bir ailenin geçiminin imkansız olduğu ekonomi ve günümüz şartlarında işsizlik maaşı neye yarar bilinmez onun için. Avrupa ülkelerinde işsiz kalan vatandaşların elektrik faturalarına ve ev kiralarına kadar devlet karşılarken bizim ülkemizde verilen para çerez parası gibi kalmaktadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *