«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. Asgari Ücret İçin Hükümetten Açıklama

Asgari Ücret İçin Hükümetten Açıklama

hükümetten

2018 yılının sonlarına yaklaştıkça asgari ücret konusun da hareketlilik de yaşanmaya devam ediyor. Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün ATALAY bundan bir gün önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK ile görüşerek asgari ücretlinin artan enflasyon karşısında çok zor durum da kaldığını ve bu yaşanan ekonomik sıkıntılar için de asgari ücretli çalışanların 1600 TL ile geçinmesinin zor olduğunu belirterek asgari ücret tespit komisyonunun daha erken toplanması gerektiğini iletmiştir. Bu talep karşısın da ise Zehra Zümrüt SELÇUK hanım asgari ücret tespit komisyonunun gününden önce toplanmasının yasalara aykırı olduğu yönünde açıklamaları olmuştur. Yapılan bu açıklamaların ardından hemen sonra AK Parti Merkez Yürütme kurulu toplantısı yapılmış ve yapılan bu toplantının ardından AK Parti sözcüsü Ömer Çelik konuya yönelik açıklamalar da bulunmuştur.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik konuya şu şekilde açıklık getirmiştir. Dünkü toplantıda Zehra Zümrüt Hanımın söylediği gibi asgari ücret tespit komisyonunun gereken tarihinde toplanacağını ve herhangi bir şekilde bu komisyonun toplanması için takvim de bir oynama yapılmasının söz konusu olmadığını açıklamıştır.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarına şu şekilde devam etmiştir. Asgari ücret tespit komisyonunun daha erken toplanması hususun da taleplerin olduğunu Sayın Erhan ALBAYRAK’a iletiklerini bildirmiştir. Sayın ALBARAK’ın söylediği konunun ekonomik sıkıntının dış kaynaklı olduğu yönde açıklamalar yaptığını söyleyerek bu konunun saklı veya gizli olmadığını da ifade etmiştir.Bu sonucun  Sistematik olarak tırmanıldırmak istenen bir durum olduğunu ve konuşmalarının şimdilik bu kadar olduğunu belirterek basın toplantısına son vermiştir.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *