«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. 2019 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak

2019 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak

assssssssss

Günümüz koşulların da yani 2019 yılına iki ay gibi bir zaman varken en çok merak edilen haberler ve internet sitelerinde en çok arama yapılan konuların başında asgari ücrete na kadar zam geleceği konusu gelmektedir. Hemen hemen her gün başka bir haberde veya internet sitelerin de asgari ücrete gelecek zammın haberleri de paylaşılmaktadır. Asgari ücrete gelecek zam yıl sonu açıklanacak olan enflasyon oranlarından sonra netlik kazanacak ve 3 ocak 2019 da açıklanacaktır.

Geçtiğimiz günlerde Türk-İş Başkanı Ergün ATALAY hükümetten asgari ücret tespit komisyonunun biran önce toplanmasını istemiş ve asgari ücretli çalışanların çektikleri zorluklara da değinerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK’ hanımla da görüşerek fikirlerini aktarmıştır. Bunun üzerine Ak Parti’nin yapmış olduğu toplantı sonrasının da Ak Parti sözcüsü Ömer çelik yapılan toplantı sonrasın da açıklamalar da bulunmuş ve asgari ücret tespit komisyonunun gününden evvel toplanmayacağını ve bunun yasalara aykırı olduğunu açıklamıştır.

Tür-İş Başkanı Sayın Ergün ATALAY daha önceki açıklamaların da asgari ücretin en az 2600 TL olması gerektiğini açıklamış ve bunun altındaki ücretlerin zaten açlık sınırı olduğunu işaret etmiştir. Ak Parti tarafından kabul görmeyen asgari ücret tespit komisyonunun erken toplanması konusu asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızın tepkisini çekmiştir. Fakat bu konu üzerinde Türk-İş ve Disk gibi sendikalar asgari ücretin 2600 TL olarak belirlenmesi için şimdiden çalışmalara başlamıştır. Yaşanan bu husus konusun da hükümetin asgari ücretliye tavrı ne olacağı belli olmamakla beraber seçimlerin yakın olması hükümeti bu konuda köşeye sıkıştıra bilir.

Milyonlarca çalışan asgari ücretli vatandaşımızı çok yakından ilgilendiren bu zam oranı 2018 yılının son ayı olan Aralıkta açıklanacak olan yıl sonu enflasyon oranın sonucun da açıklanacaktır. Disk sendikası da bu husus da çalışmalarının sürdüğünü belirtmiş ve asgari ücret için mutlak suretle yüzde 50 zam yapılması gerektiğini açıklamış ve şu anki yaşanan enflasyonda ekonomik pahalılık da asgari ücretli vatandaşlarımızın geçinmekte çok fazla zorluklar çektiğini ve asgari ücretin günümüz koşullarında açlık sınırının altında kaldığını belirmiş ve bütün işçi sendikalarının enflasyondan dolayı kaynaklanan kayıpların mutlaka telafi edilmesi gerektiğini bu hususun asgari ücretli vatandaşlarımız açısından çok önemli olduğunu belirtmişlerdir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *