«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplanacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplanacak

asgari

Ülkemizi yakından ilgilendiren bu haber sadece asgari ücretli vatandaşlarımızı değil küçük esnaftan büyük esnafa kadar herkesi yakından ilgilendiren bir konudur. Bu yüzden sürekli haber sitelerin de ve internette en çok aranan ve merak edilen haberler sıralamasın da yerini almıştır. Asgari ücret tespit komisyonunun daha erken toplanması iştenmiş fakat bu istek Hükümet tarafından yasaya aykırı diye ret edilmişti. Asgari ücret tespit komisyonun en başlı sebeplerinden biri olan ülkemizin yaşadığı ekonomik saldırı sonrasında faiş artan gıda ve giyim fiyatlarının karşısın da asgari ücretli çalışanlar çok zor duruma düşmüş geçim sıkıntısı içine terk edilmişdi. Bu hususdan dolayı sendikalar asgari ücret komisyonunun erken toplanması için baskı yapsalar da daha önce de söylediğimiz üzere hükumet tarafından yasalara aykırı diye kabul görmemişti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 6 Aralık 2018’de Toplanıyor

Milyonlarca asgari ücretli vatandaşımız bir an önce asgari ücret komisyonunun toplanmasını beklemekte ve ne zaman toplanacak diye merak etmektedir. Asgari ücret tespit komisyonu 2019′ yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere 6 Aralıkta toplanacak. Bu toplantıyı tam 7 milyon asgari ücretli çalışanımız merak içinde beklemektedir. İşçi tarafını yani asgari ücretli tarafı TÜRK-İŞ temsil edecek olup İşveren tarafını ise TİSK  temsil edecektir. Bu yıl toplantıda bir ilk gerçekleştirilerek bir asgari ücretli çalışan toplantıya dahil edilecektir. Asgari ücretli çalışan asgari ücretli vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıyı birebir anlatacaktır fakat işverenler için bunun ne yazık ki hiç de önemli olmadığını bizler gibi sizlerde bilmektesiniz. Çünkü yurda oyle gelişmeler varki zengin fakirin halinden anlamaz duruma gelmiş hatta ve hatta fakirin çektiği sıkıntılara güler duruma gelmiştir. Toplantıda çıkacak kararın ne olacağı şimdiden belli iken yine de bir umutla güzel haberler gelirmi diye asgari ücretli çalışan vatandaşlarımız tarafından merak edilmektedir.

Çok Değerli Ozanlarımızdan Olan Sayın Ozan Arif’in  Bir Dörtlüğü

Zenzin zengindir bre

Sırtı gelirmi hiç yere

Olan yine fakire

Oluyor oluyor  yalan değil

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *