«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. Asgari Ücret 2800 TL Olsun! İşte DİSK’in Talebi

Asgari Ücret 2800 TL Olsun! İşte DİSK’in Talebi

asgari-ucret-net

DİSK Asgari Ücret İçin Toplantı Gerçekleştirdi

Asgari ücret tespit komisyonunun toplanmasına çok az günler kaldı. Şimdiden asgari ücret pazarlıklarının ser geçeceği görünmekte olup sendikaların asgari ücret hakkında farklı talepleri ve farklı zam oranları açıklanmakta. Tabiki bu konu hakkında bütün sendikalardan farklı sesler gelse bile hem fikir oldukları tek bir konu varki oda asgari ücretin Ülkemiz enflasyonu karşısında çok az ve çok yetersiz olduğu ve bu hususta asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızın çektiği geçim sıkıntıları. Günümüz koşullarında verilen asgari ücretin bu ücrete tabi çalışan vatandaşlarımızın bütün sosyal faaliyetlerinden mahrum kalması bir yana olup aile geçimlerinin bile sağlanmasının çok zor olduğu yönünde birleşmiştir. Bu hususta (DİSK) Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri toplantı gerçekleştirmiş ve basın açıklamasında bulunmuştur. Şimdi yapılan basın açıklamasının detaylarına hep birlikte göz atalım.

DİSK’in Asgari Ücret Talebi Net 2800 TL

Toplantıda konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Arzu hanım asgari ücretin ülkemiz çalışanlarının tamamını ilgilendiren bir husus olduğunu açıklamıştır. Açıklamalarına devam eden Sayın Arzu hanım asgari ücretin on milyonların derdi olduğuna değinerek şu ifadeleri aktarmıştır. Asgari ücret tespiti 16 milyondan fazla işçinin ve onların ailelerinin yaşam ve hayat koşullarını ilgilendiren çalışma ve iş hayatının en önemli koşullarından birisidir diyerek açıklamalar yapmıştır.

Vergi Dışı Kalmalı Net 2800 TL Olmalı

DİSK Genel Başkanı Sayın Arzu ÇERKEZOĞLU yaptığı açıklamalara devam ederek asgari ücretin yıllık olarak hesaplanması gerektiğini savunmuş ve asgari ücretin iyileştirilmesi için vergi dışı tutulmasını istemiştir. Ayrıca asgari ücretin ve bu ücrete çalışan vatandaşlarımızın enflasyondan korunması için Asgari Ücretin net 2800 TL olmasını istemiş ve açıklamalarına son vermiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *