«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. Asgari Ücret İçin MHP’li Vekilden Açıklama

Asgari Ücret İçin MHP’li Vekilden Açıklama

mhp

Vatandaşların Bakış Açısını Değiştirmek İçin Yanlı Haberler Yapılıyor

2019 yılı için belirlenecek asgari ücret aylıkları hakkında bütün haber sitelerinde ve medya kanallarında yalan yanlış bir çok haber yapılmaktadır. Özellikle bazı medya ve onların uzantısı olan internet siteleri gerçeklerin hepsini gizlemekte ve taraflı heber yapmanın peşindeler çünkü çıkarları var demekten başka elimizden birşey gelmiyor. Yoksa insanlar yaptıkları haberde ne için gerçekleri saklasınlar değilmi. Buna örnek verecek olursak bazı medya ve yayın kuruluşları sendikaların taleplerini gizliyor veya daha düşük göstererek yayın yapıyorlar. Sendikalar birleşmiş 2 Bin 500 TL ve 2 Bin 800 TL arası maaş talebinde bulunurken taraflı yayın yapan medya sendikalar 2 Bin TL talepte bulundular diyerek haber yapıyorlar. Çok şükür doğru haberleri verende var ve Sendikalar basın açıklaması yapmasa herşey kapılar ardında kalacak ve vatandaşlarımızın gerçeklerden haberi olmayacak. Tabiki bazı yayın kuruluşları ve haber siteleri sendikaların yapmış olduğu basın açıklamalarını bile yayınlamıyorlar neden vatandaşlarımızın haberi olmasın diye.

MHP Konya Millet Vekilinin Asgari Ücret Hakkındaki Açıklamaları

MHP Konya Millet Vekili Sayın Mustafa Kalaycı’da asgari ücret hakkında açıklamalarda bulunarak sözlerinde şu ifadelere yer vermiştir. Sayın Mustafa KALAYCI  MHP olarak net asgari ücretin açlık sınırının üzerine çıkarılmasını ayrıca asgari ücretli çalışan vatandaşlarımıza büyük şehirlerde ulaşım desteğinin verilmesi gerektiğini dile getirmiş söz konusu olan asgari ücretten vergi alınmaması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmuştur.

MHP olarak kesinlikle asgari ücretten vergi alınmamasını istemekte olduklarını belirten sayın Mustafa KALAYCI TÜİK verilerine göre 11 aylık enflasyon yüzdesinin 21,8 düzeylerinde olduğuna değinerek asgari ücret için telafuz edilen rakamların enflasyonun altında kaldığına da değinmiş ve asgari ücret mevzuatına göre asgari ücret işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ücret olduğunu belirterek günümüz koşullarında ve Asgari ücret komisyonunda konuşulan rakamların bunun çok altında olduğunu ve bu masrafları kesinlikle karşılamadığını söyleyerek asgari ücretli vatandaşlarımızın bu sıkıntılardan mutlak suretle kurtulması gerektiğini sözlerine eklemiş ve asgari ücretten vergi alınmamasını ve çalışanların asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılmasını MHP olarak gerekli gördüklerini söylemiş ve enflasyon farkının mutlaka yeni belirlenecek aylıklara yansıtılması gerektiğini söyleyerek açıklamalarına son vermiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *