«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. 2019 Yılı Asgari Ücret Zammı Açıklandı

2019 Yılı Asgari Ücret Zammı Açıklandı

ücrettttttt

Milyonların Beklediği Asgari Ücret Zammı Açıklandı! Asgari Ücretli Çalışanlar Memnun Değildir

Son zamanların en çok merak edilip bütün medya haberleri ile internet sitelerinin arama sıralamasında en ön sıralar da olan 2019 yılı asgari ücret oranları açıklanmış ve netlik kazanmıştır. 2019 yılında net Asgari ücretin 2 bin 20 TL olduğu yapılan basın açıklaması ile duyurulmuştur. Asgari ücret tespit komisyonunun aralık ayı içinde yapmış olduğu dördüncü toplantı sonrasında belirlenmiş olup bazı çevrelerce ve medya ile internet haber sitelerinde özellikle de yanlı yazılar yazan siteler ile bazı medya kuruluşlarının sitelerinde çok iyi gibi lanse edilmeye çalışılmakta ve gerçekler yazılmamaktadır. Bu medya kuruluşları ve haber siteleri sürekli yanlı ve yanlış haberler yaparak insanlarımızın aklı ile resmen alay etmektelerdir. Gereken şudur ki bu oranlara çok iyiymiş gibi heber yapanlara bu aylıkları vermek bakalım kaç gün geçine biliyorlar memnun kalıyorlar mı diye bakmak gerek. Kendileri bu aylıkları alsalar acaba çok güzel zam yapıldı diye haberler yayınlaya bileceklermiydi acaba.

Asgari Ücret Hakıkında Memnuniyet Gösteren Haberler Gerçek Dışıdır

Üst yazımızda da belirttiğimiz üzere taraflı yayın siteleri ile taraflı medya kuruluşları tarafından yeni belirlenen asgari ücretin çok iyi olduğu ve vatandaşın çok memnun kaldığı söylenmektedir. Bu haberlerin hepsi gerçek dışı olup hiçbir asgari ücretli vatandaşımız bu açıklanan rakamlardan memnun değildir. Nasıl olsun ki değil mi patates bile 4 ve 5 TL arasında satılırken kuru soğan 4 ile 5 TL arasında olurken en düşük ev kirası 750 TL olmuşken.

2020 TL İle Ev Geçindirmek Mucize! 2 Bin 20 TL Çok Az Olup Yetersizdir

2020 Lira çok düşük bir rakamdır. Bazı haberciler tarafından iyiymiş gibi gösterilmeye çalışılsa da günümüz ekonomi şartları altında geçinmek resmen mucizedir. Değerli okuyucularımız gelin iyi diye lanse edilen asgari ücreti beraber hesaplayalım ev geçinir mi ona bakalım.

Bu Kadar Aylık İle Geçim Olmaz! İşte Hesap Ortada

Ev kirası en düşük 700 TL Aylık Elektrik, Su, Telefon, İnternet, Doğal gaz gibi faturaların toplamı da en azını tüketse çıkacak rakam 700 TL olacaktır. Bir evin aylık temizlik malzemesi en az 200 TL Haftalık 75 TL pazar parası 4 Haftada 300 TL etmektedir oda meyve almasa tabi ki çünkü domates, soğan, patates ve biber kilosu 5 TL el insaf. Aylık mutfak masrafı kahvaltılık ve bakliyatlar dahil 500 TL olacaktır neden mi marketlerde raflardaki fiyatlara bakınca göreceksiniz. Birde bunların üzerine işe git gel yol parası ilave edelim 120 TL aylık ekmek parası ise 100 TL olsun şimdi hesaplayalım.

Hepsinin Toplamı tam 2420 TL. Bu hesaplamaların içinde elbise parası, ayakkabı parası, özel ihtiyaç saç sakal tıraş parası ve tabi ki hastane ve ilaç paraları mevcut değil onları hiç eklemiyoruz çünkü asgari ücretli vatandaşlarımızın hasta olmak gibi bir hakkı bir lüksü dahi yoktur elinden alınmıştır. Bu insanlarımızın çoluk çocuğu yokmu hangi yüzle iyi diye haber yaparsınız hiçmi ALLAH korkunuz yok sizin. Asgari ücretin en az olması gereken rakam ülkenin ekonomi şartlarında en düşük 2800 TL olması gerekirdi.   Rabbim Asgari ücretli vatandaşlarımızın yardımcısı olsun.

NOT: Değerli okuyucularımız üstteki belirttiğimiz alış verişlerinizde kesinlikle et ve balık ihtiyaçları mevcut olmayıp yapabileceğiniz en düşük alışveriş oranlarını kısa kısa hesaplarını yapmış ve her şeyin en azami fiyatı örnek alınarak hesaba dökülmüştür.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *