«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. Asgari Ücret 2 Bin 200 TL

Asgari Ücret 2 Bin 200 TL

asgari-ucreti-2-bin-200-tl

Asgari Ücreti 2 Bin 200 TL Olarak Belirledi

Asgari ücret 2 Bin 200 TL : Asgari ücret toplantıları aralık ayına girdiğimiz günlerde yapılmaya başlandı. Bilindiği üzere Asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısını 6 Aralıkta gerçekleştirmiş ikinci toplantısını ise 13 Aralıkta gerçekleştirmişti. Fakat toplantılarda konuşulan ve istenen talepler medya yoluyla vatandaşlarımıza çok farklı yansıtılmakta olup ardı ardına asgari ücret komisyonu ve sendikaların talepleri yanlış ve yalan haberlere maruz kalmaktadır.

Konyaaltı Belediyesi Asgari Ücreti Kendi Belirledi

Asgari ücret 2 Bin 200 TL ; Bundan önceki haberlerimizde de yer verdiğimiz açıklamalardan birisi olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisine ait Belediyeler için açıkladığı asgari ücret uygulamasına Antalya’nın Konyaaltı Belediyesi de katılım sağladığını açıklayarak Konyaaltı Belediye Başkanı Sayın Muhittin BÖCEK belediyede asgari ücretle çalışan işçi sayısının toplam 350 kişi olduğunu belirterek asgari ücrete çalışan işçilerin 1 Ocak’tan itibaren net 2 bin 200 lira yaptıklarını kamoyuna duyurmuştur. Bu hususta CHP Belediyelerinin harekete geçerek asgari ücreti 2 bin 200 lira yapması beklenmektedir.

asgari_ücret_2019
Asgari Ücret 2 Bin 200 TL

Asgari ücret 2 Bin 200 TL ; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından sonra bütün CHP Belediyelerinin buna katılacağı beklenirken son olarak Antalya’nın Konyaaltı belediyesi bu hususa katılımını gerçekleştirdi. Konyaaltı Belediye Başkanı Sayın Muhittin BÖCEK’ de daha öncede yazdığımız üzere açıklamalarda bulunmuş toplam mevcut personel sayılarının 748 kişi olduğunun ve bunun 350 sinin asgari ücretle çalıştığını belirtmiş ve 1 Ocak 2019 da asgari ücreti 2 bin 200 lira olduğunu belirtmişti. Şimdi gözler diğer CHP belediyelerine çevrilmiş durumda.

CHP Genel Başkanının yaptığı açıklamalara baktığımızda ve aldığımız haberlere göre bütün CHP belediyelerinin bu uygulamaya katılacağı yönündedir. Konyaaltı Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek 2019 yılı için yapılacak olan asgari ücret hakkında yaptığı açıklamalarına şu ifadelerle son vermiştir. Sayın Başkan umarım asgari ücret 2 bin 200 liranın üzerinde bir rakam açıklanır ve asgari ücretli vatandaşlarımız sıkıntılarından kurtulur demiş ve hükümetin asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızın sıkıntısından haberdar olması gerektiğini açıklayarak sözlerini noktalamıştır.

Üfe Nedir Ne Anlama Gelmektedir : https://www.finanshaberi.net/ufe-tufe-haberleri/ufe-ve-tufenin-acilimi-ve-tanimi-nedir/.html

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *