«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. 2019 Asgari Ücret Zammı İçin Türk-İş’ den Açıklamalar

2019 Asgari Ücret Zammı İçin Türk-İş’ den Açıklamalar

ücret

Türk-İş Asgari Ücret İçin 2500 TL istiyor

Asgari ücretin belirlenmesine az bir zaman kaldı fakat her gün farklı sitelerden farklı haberler ve medya kanallarından da çeşitli haberlerle karşılaşıyoruz. Günümüz koşulların da ekonomik sarsıntı ve inanılmaz derecede yüksek olan gıda fiyatlarında ki artışlar en çok asgari ücretli çalışanlarımızı etkilemek de olsa da bu sıkıntıları en büyüğünü aylık maaşları 1020 ile 1250 TL arasında olan SSK emeklisi vatandaşlarımızı da bir hayli zor durum da bırakmıştır. 2019 yılında 3 Ocak itibari ile netlik kazanacak zam artışları tam anlamı ile netlik kazanmasa da açıklanan enflasyon oranları verilecek zamların ne kadar olacağını yansıtmaktadır.

1603 TL olan Asgari ücrette geçine bilmek günümüz koşulların da gerçekten imkansız bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. 1603 TL açlık sınırının altında kalmış asgari ücretli vatandaşlarımız enflasyon karşısın da tabiri caiz ise yenik düşmüştür. Aldığı maaşın yarısını ev kirası olarak ödese geriye ne kalıyor ki geçimlerini sağlaya bilsinler. Ülkemiz koşulların da memurların bile geçinemediğini hepimiz görmekteyiz. Peki ne olacak Asgari ücretli çalışanların hali insan düşünmeden yapamıyor.

Asgari ücret konusun da Sendikalar ile Bakanlık arasın da henüz görüşmeler başlamasa da Sendikaların bu hususta tavırlarının net olacağı yapılan açıklamalara yansımaktadır. KESK’ in açıklamalarına baktığınız da asgari ücret konusun da Türk-iş ile birlikte hareket edecek olmaları yönünde açıklamaları da bunun bir göstergesidir. Ayrıca Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün ATALAY’ ın açıklamaları da Asgari ücret konusun da tavırlarının net olduğunu göstermektedir. Ergün ATALAY istedikleri 2000 TL’ nin 12 aya kadar olduğunu belirtmiş ve 2019 Ocak zammı için ise Asgari Ücretin 2500 TL’ nin altın da bir rakamın kabul edilemez olduğu yönünde açıklamalar da bulunmuştur.
Ülkemiz koşulların da 3.000 TL ile geçinmek o kadar çok zor ve bir o kadar da imkansızken asgari ücretli çalışanlarımız 2500 TL. ye bile geçinmeye çalışacaklar. Asgari ücretin asıl olması gereken rakam 3.000 TL dir. Sendikalar bu pazarlığa mutlak suretle bu fiyatlarda başlamalıdır. Aksi halde yine hükümet ile işverenin belirleyeceği rakamlar yansır ve yine asgari ücretli çalışanlarımız ekonomik koşullar da ezilmeye mahkum bırakır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *