«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Erken Toplanacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Erken Toplanacak

Asgari-Ucret-Tespit-

Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün ATALAY, Asgari ücret tespit komisyonunun daha erken toplanması için çağrıda bulunmuştur. Sayın Ergün ATALAY bu doğrultuda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehre Zümrüt SELÇUK ile de görüşmeler yapmıştır. Sayın Ergün ATALAY yapılan görüşme doğrultusun da asgari ücret tespit komisyonunun daha erken toplanması ve bu yönde çalışmaların başlamasını belirtmiştir. İfadelerin de 1600 TL olan asgari ücret ile geçinmenin çok zor olduğunu belirterek asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızın çektikleri geçim sıkıntılarını aktarmış ve asgari ücretli çalışanların çok zor durumda geçimlerini sağladığını da bildirerek asgari ücretin en az 2000 TL olması yönün de açıklamalar yapmıştır.

Yapılan görüşme Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında görüşülmüş olup gerçekleşen görüşmenin detayları hakkın da basın mensuplarının da sorularına cevap vermiştir. Sayın Ergün ATALAY bundan önceki yapmış olduğu basın toplantısında da asgari ücreti en az 2000 TL olaması yönün de görüş bildirdiğini belirtmiş ve aynı görüşler için toplantı yapıldığını ifadelerine eklemiştir. Yapılan toplantı sonrasın da ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK ise asgari ücret tespit komisyonunun gününden önce toplanmasının çok zor olduğunu belirtmesi ve bu komisyonun gününden önce toplanmasının yasal olmadığını bildirdiğini basın mensuplarına açıklamıştır.

İkili arasın da geçen görüşmenin detaylarından biride kıdem tazminatı olmuştur. Bu husus da Sayın Ergün ATALAYIN ifadeleri şu şekilde gerçekleşmiştir. KİT’ lerle ilgili vatandaşların beklentisi olduğu yönde açıklamalar  yapan  Sayın Ergün ATALAY 85 bin insanın kadro beklentisinden bahsederek şimdiler de ise kıdem tazminatının gündeme geldiğini ve bu hususta da görüşmeler gerçekleştirdiklerini sözlerine eklemiştir. Sayın Ergün konu hakkında asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızın 1600 TL ile geçinemediklerini yenileyerek bu sorunların bir an önce çözüme kavuşması yönünde dileklerini de iletmiş ve bu husus da çalışmalarının devam edeceğini ifadelerine ekleyerek basın toplantısına son vermiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *