«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. Asgari Ücrete 2019 yılı İçin Çifte Zam Talebi

Asgari Ücrete 2019 yılı İçin Çifte Zam Talebi

çifte zam

2019 yılı asgari ücret zamlarının belirlenmesi ve artış miktarının ne kadar olacağı günlerdir merak konusu oluyor. Her ağızdan farklı farklı seslerin geldiği asgari ücret pazarlıkları nihayet görüşülmeye başlandı. 2019 senesi için işçi sendikaları gerçekten asgari ücretliyi savunuyormuş gibi yapmaktan ve kendi sendikalardaki yerini korumaktan başka hiçbir şey yapmıyorlar. Yaptıkları tek iş kendi yerlerini sağlamlaştırmak. Gelelim işçi sendikasının talebine güya asgari ücretlileri savunuyorlar ya hani. İşçi sendikaları bu seneki asgari ücrette çifte zam yapılmasını talep ediyorlar. İşçi sendikasının diğer talebi ise asgari ücrete gelecek zammın aralık ayında devreye girmesini isteyip ayrıca 2000 bin TL olmasını istiyorlar. Hiç düşünmüyorlar ki domatesin lüks olduğu bir ülkede yaşıyoruz 3000 bin TL alan memur geçinemez iken domatesin kilosunun 7 ile 10 TL arasında olduğu bir yerde asgari ücretli 2000 bin TL ile nasıl geçinecek diye. Bizim temennimiz asgari ücretin en az 2750 TL olmasıdır. Çünkü bunun sebebi gerçekten 2750 TL nin altındaki rakamlar hem çok komik hemde resmen açlık sınırıdır.Bunun için işçi sendikaları gerçekten pazarlık edecek ise ellerini vicdanına koyup öyle pazarlık etmeliler.

Gelelim işverenlerimize onlar ne diyor acaba. Onlarında tuzları kuru olduğu için sanki hiç kazanmıyorlar gibi ülkede kriz var diyorlar ve Devlet Teşvik versin istiyorlar. Tabi işverenlerin kendi ellerini ceplerine atmak gibi bir niyetleri yok. Neden mi çünkü daha öncede söylediğimiz gibi onların tuzu kuru fakat onlar o paraları asgari ücrete çalışan vatandaşlarımız sayesin de kazanıyorlar ve bunu hiç bilmiyor hatta ve hatta unutuyorlar. Her zaman olduğu gibi işçi sendikaları, işverenler ve hükumet bir araya gelecek ama her sene olduğu gibi güzel bir rakam çıkmayacak ve olan yine garibe yani asgari ücretliye olacak. Eğer ki sendikalar gerçekten asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızı savunacak ise en az %50 zam istesinler de görelim. İş verenler hani enflasyonla mücadele ediyoruz diye kendi reklamını yapanlar %50 zammı kabul etsin onuda görelim. Bilhassa hükumet gerçekten asgari ücretli vatandaşını düşünüyor ise oy zamanın da değil şimdi düşünsün asgari ücrete % 50 zam yapsınlar onları da görelim.

Başka bir bilgi ise 1603 lira net ve 2029.50 TL brüt olarak uygulanan asgari ücret pazarlığının 2019 yılı 2000 bin TL net üzerinden başlanmasının beklenildiği dir. Bu taleplerin şu sekil de olduğu da söylenmektedir. Öncelikle asgari ücretin 2000 TL ye çıkarılması daha sonra 2019 yılı zammı için pazarlıkların başlanması yönünde olmaktadır. Hadi hayırlısı inşallah bizlerin temennisi gibi olur ve en az asgari ücret 2750 TL olacak diye açıklanır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *