«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Bankalar Birliğinden %10 Faiz İndirimi

Bankalar Birliğinden %10 Faiz İndirimi

Bankalar birliği

Enflasyonla mücadele ettiğimiz şu günler de ülkenin önde gelen firmaları ürünlerinde indirime gitme kararı alarak ekonominin canlanması ve maruz kaldığımız ekonomi savaşın da vatandaşlara destek olmak ve enflasyonun düşürülmesi için ellerini taşın altına koyma kararı almışlardır. Artık hemen hemen her bir büyük şirketlerden yeni indirimler ve kampanyalar da hazırlanıyor ve her geçen gün ayrı ayrı şirketlerden enflasyonla mücadele için bizde varız cevapları geliyor.

Ülkemizde yaşanan bu sıkıntılı süreç Devletin izlediği Politikalar ve Ülkemizin önde gelen büyük firmaların da desteğiyle azda olsa durulmuş düzelmeye doğru gitmektedir. Bütün Bakanlıklar Kamu Kurum ve Kuruluşları da bu kapsamda çalışmalar yürüterek vatandaşlarımızın uzun vadeli rahatlamaları için ve tüketici haklarının korunması için karaborsacılara ve fırsatçılara karşı denetimleri artırmış olmaları Hazine ve Maliye Bakanlığından gelen stokçuluk son bulacak ifadeleri piyasaların bir nebzede olsa durulması ve rahatlamasına neden olmuştur.

Bu kapsamda iyi bir haberde Bankalar birliğinden gelerek firmalara destek kararı almıştır. Enflasyonla mücadele için Bankalar Birliğinin aldığı kararla bütün bankaların bu kampanyaya katılacağı açıklanarak yapılacak olan kampanyanın detayları anlatılmış olup hızlı bir şekilde kampanya devreye sokulmuştur. Söz konusu firmalara destek ve enflasyonla mücadele kapsamın da bankalar birliğinin aldığı karar şu şekilde gerçekleşecektir. Bankalar birliği faiz indirimine girdiğini açıklamıştır.

Bu açıklama kapsamında %10 indirim uygulanacağı bildirilerek firmalara müjdeli haber verilmiştir. Kampanyanın 10 ekim 2018 tarihi ile başlatılmış olup kampanyanın biteceği tarih hakkında hiçbir açıklama yapılmamıştır. Bu kapsamda örnek verecek olursak 600 bin kredi alan bir firmanın beş yıl bazında olan vadelerde faizlerde de indirim uygulanacak olmasından dolayı cebinden 120 TL eksik çıkacaktır. Bu demek oluyor ki 600 bin TL kredi çeken bir firma 120 TL daha az ödeyeceği için bu bir kar olarak görünmektedir.

Kredilerde yapılacak indirim şimdilik sadece firmaların kullandığı kredileri kapsıyor. Bankalar uygulama kapsamında firmalara yüksek faizle kullandırdığı kredilerde yüzde 10 indirim yapacak. Enflasyonla mücadele kapsamında bütün bankalar tarafından uygulanacak indirimler 1 Ağustos’tan sonra yüksek faizle kullandırılmış olan kredileri kapsamaktadır. Yüzde 10′ luk indirim 10 Ekim’den itibaren vade sonunu beklemeden kredi sözleşmelerinden düşülmeye başlanmış dır. Bankalarda gelen bu kampanya sonrasın da firmaların enflasyonla mücadele kapsamın da yapacağı desteklerin önü açılmış olup daha uzun süreli olmasını sağlayacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *