«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Vadesiz Hesap Nedir

Vadesiz Hesap Nedir

vadesiz-hesap-nedir-

Şuan ki günümüz koşullarında hemen hemen her bireyin kullanması gereken bir hesap olup para yatırma ve çekme gibi amaçlarımıza hizmet sunacak olan bankalar tarafından açılması sağlanmış bir hesap türüdür. Vadesiz hesabın açıla bilmesi için 12 yaşını bitirmiş olmanız gerekecektir. Bu hesaplar da kendiniz veya çocuklarınız için para biriktirme hesabı gibi görebilirsin veya bir nevi kumbaranız olmuş olur. Ayrıca bu hesaplar da varsa altın ve döviz gibi varlıklarınızı saklayabilir ve bu hesapta para transferi işlemleriniz gerçekleştire bilirsiniz. Bu hesaplar sadece TL olarak değil döviz cinsinden de açtıra bilmeniz mümkün olmakla beraber altın içinde vadesiz hesap açtıra bilmeniz mümkün olacaktır.
Söz konusu olan vadesiz hesaplar da yaşam şartlarının da gerçekleştirdiği faktörler de göz önüne alındığın da hepimizin ihtiyaç duyduğu bir hesap haline dönüşmüştür. Artık çalışma sisteminde olduğu gibi çalışırsınız maaşınız vadesiz hesabınıza yatar. Bu hesap türü artık günü birlik hayatımızda da kullandığımız bir hesap türü olarak hayatımızı da kolaylaştıran imkanlar ve olanaklar sağlayarak banka işlemlerimizi ATM işlemlerimizi ve internet bankacılığı hizmetlerinden işlemler yapmanızı sağlayacaktır.
Bu hesap türünün asıl ve önemli amacı para yatırmak, para çekmek ve günü birlik ihtiyaçlarınızı herhangi bir kredi kartı kullanmadan da sağlaya bileceğiniz hesap olmakla beraber bankanız tarafından size sunulan hesap kartınız ile bu hususların tümünü gerçekleştirmenizi ve bu işlemlerin hızlı ve kolay oluşunu sağlayacaktır. Bazı bireyler kredi kartı kullanma taraftarı olmadığı için hesap kartlarını tercih etmişlerdir. Bu hesap sayesinde banka işlemlerinde de yüksek performans sağlayacak ve sürekli hesabınıza yatırıp çekilen para yani bu hesaptaki hareketlilik banka üzerinde sizi iyi müşteri olarak gösterecek ayrıca kredi notunuzu da mutlaka olumlu yönde etkileyecektir. Diyelim hiçbir banka işlemi yapmıyorsunuz fakat paranızı çok güvenli bir yerde saklamak istiyorsunuz bu hesap size bunu da sağlayacaktır. Bütün paranızı güvenle vadesiz hesabınıza yatırıp dilediğiniz kadar saklaya bilirsiniz. Vadesiz hesabınızı açtırdığınız da size ilk önce işlemleriniz aksamasın diye ve bütün banka işlemlerinizi gerçekleştire bilmeniz için hesap cüzdanı verilecek olup vadesiz hesap kartınızın elinize ulaşması için de 10 günlük bir süre olacaktır. Vadesiz hesap kartınız elinize geçene kadar banka işlemlerini hesap açtırdığınız bankadan size verilen hesap cüzdanı ile yapmanız mümkün olacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *