«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Kredi Kartı Dönem Borcu Nedir

Kredi Kartı Dönem Borcu Nedir

donem-borcu

Günümüz koşullarında artık hemen hemen her bir birey kredi kartı kullanıyor ve her geçen gün ise kredi kartı kullanan kişi sayısı artış göstermekte olup ve halende talep yoğunluğu sürdürülmektedir. Kredi kartı kullanımı aslında çok önemli bir ayrıntı içerir ve aslında düzgün kullanıldığı takdirde çokta faydalar sağlamaktadır. Önemli olan kredi kartını kullanmayı bilmemiz ona göre ödemelerini yapmamız bu işlemleri doğru ve yerinde, zamanında gerçekleştirdiğiniz takdirde her zaman faydasını görürsünüz fakat bu işlemler tam tersi olduğu zamanlarda da zararını mutlaka göreceksiniz. Bu zarar nedir diye sorulursa kredi notu düşüklüğü ile maddi zarardır yani gecikme faizleridir. Fakat gününü geçirmeden öderseniz hiçbir sıkıntısı olmayacak hatta ve hatta faydalarını da göreceksiniz. Harcamalarınızın çoğunu kredi kartıyla yapıyor olabilirsiniz fakat düzgün kredi kartı kullanımı için ya kart kampanyaları değerlendirmek yada paranız olmadığı zamanlarda kullanmayı gerektirir. Her alış verişte kredi kartına yüklenmek doğru olmayacaktır. Çünkü sonuçta bu bir borçtur yani sizin olmayan bir parayı harcamak daha kolay olacak fakat ödemesi geldiğinde sizi eksi bakiyeye çektiğini göreceksiniz.
Kredi kartı kullanırken kartın son ödeme tarihi ve dönem borcuna dikkat etmek gerekir. Kredi kartınızı aldığınız da sizlere bir hesap kesim tarihi belirlenecektir. Bu ayrıntı önemli olacağı için ödemelerinizde de dikkat etmeniz gerekecek bir ayrıntı olacaktır. Bankanız tarafından kredi kartınızda belirtilmiş hesap kesim tarihinden önceki harcamalarınız , kullanmış iseniz eğer nakit avansınız, taksitli olan ödemeleriniz, masraflar ile faizler yani önceki dönemden kalmış olan borçların tamamının toplamı sizin o dönem ki borcunuzu oluşturacaktır. Dönem borcunun tamamının ödenmesi çok önemli bir husus olup geciktirmediğiniz için sizi banka nezdinde iyi müşteri sınıfına girmenizi sağlayacak ve kredi notunuzun yükselmesinde de önemli bir etken oluşturacaktır. Oldu ki dönem borcunuzu ödeyemeyecek iseniz kredi kartı borcunun asgarisini mutlak suretle ödemeniz gerekmektedir. Asgari ödeyeceğiniz tutar ise dönem borcunuzun %30 u ile %40 ı arasından oluşacak bir ödeme olacaktır. Bu oran bankalar ile kullanmış olduğunuz kredi kartına bağlı olarak değişiklik göstere bilmektedir. Başka bir ayrıntı ise dönem borcunun ödenmesi ile asgari borcun ödenmesi hiçbir zaman aynı olmayacaktır. Dönem borcu dediğimiz de sizin hesap kesim tarihinden önceki borcunuzu kapsamaktadır. Hesap kesim tarihinden sonra yaptığınız harcamalarınız bir sonraki dönem borcunuzu oluşturacaktır. Asgari borç ise dönem borcunuzun %40 oranında olan ödemeniz olacak fakat asgarisini ödeseniz dahi dönem borcundan kalan borç miktarına faiz işleyecektir ve borcunuzu artıracaktır. Yazımıza başlarken söylediğimiz bir ayrıntı düzenli kart kullanımı içindi çünkü kredi kartındaki kullandığınız nakit bir borç şekli olduğu için bunu ay sonu ödeye bilmek gerekli ve kendinize aylık harcama limiti belirlemeniz bu limiti de aşmamanız gerekmektedir. Her zaman için mutlak suretle dönem borcunuzu eksiksiz yatırmanız sizin için önemli olacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *