«
  1. Anasayfa
  2. Emekli Haberleri
  3. 2019 Yılı Emekli-SSK- Bağ-Kur Zamları Ne Kadar Olacak

2019 Yılı Emekli-SSK- Bağ-Kur Zamları Ne Kadar Olacak

bağkurrr

2019 yılında beklenen emekli zamları gün geçtikçe netlik kazanmaya başladı. Kesinlikle enflasyonun altında bir zam olmayacak ve emekli vatandaşlarımızın son zamanlardaki enflasyon oranları ve fiyat pahalılığına maruz kalmaması için enflasyonun üzerinde de zam yapıla bilme ihtimalleri görüyor. Ekonomistlerin araştırmaları sonucuna istinaden yapılacak ücret artışının mutlaka enflasyona dek veya kısmi bir miktar enflasyon üzeri olabileceği yönündedir. Bu kapsamda 3 aylık enflasyona göre Bağ-Kur ile SSK emeklilerine verilecek olan zammın 9.34 olduğu yavaş yavaş netlik kazanmaya başladığıdır. Şuan itibari ile maaşlar da görünen artış 95 ile 460 tl. arsında bir artış gerçekleşti. 12.3 milyona yakın emekli vatandaşlarımızın Ocak zamları yavaş yavaş yaklaşırken bu zam oranları enflasyonun üzerine çıkabilir mi gibi söylemlerde gün geçtikçe artmaya başladı. Fakat söz konusu olan zamların kesin ve net olarak açıklanması için Ekim, Kasım ve Aralık aylarında yani bu 3 aylık Enflasyon rakamlarının açıklanması gerekmektedir.

Fakat bizim araştırmalarımız sonucunda daha farklı verilere de ulaşmış durumdayız. Öyle açıklandığı gibi 10.65 gibi bir zammın geleceğini düşünmüyoruz. Çünkü bunun da farklı farklı sebepleri olmaktadır. Bu sebeplerin bazıların dan bahsedecek olursak mutlak suretle son açıklanacak enflasyon oranında düşüklük olacağı şu anki ülke ve ekonomi koşulları ve Hükümet tarafından atılan ekonomik adımlar da bunları işaret etmektedir. Misal günden güne açıklanan gıda şirketleri tarafından kampanyaları mutlaka duyuyorsunuz buna ayriyeten GSM şirketlerinden gelen açıklamalarda bu yöndeyken birde Büyük işletme guruplarından ve mağazalardan yapılan açıklamalar da bu doğrultuda olmaktadır. Tabi birde bunun devamlılığı önemli bu indirimler devam ederse çokta zam dertlisi değiliz fakat bu indirim ve kampanyalar kaç gün sürecek veya 3 ocakta açıklanan zamlardan sonra tekrar mı artacak bilinmemektedir.

Şuan rahip brunson un da bırakılmasıyla dolar da düşüşler yaşanmaktadır. Bu düşüş mutlak suretle piyasalara yansıyacak ve inşallah enflasyonda da düşüş yaşanır ve ülkemiz ekonomik feraha ulaşır. Hükümet tarafından çok ciddi adımlar atılarak ilerlemeler de oluyor. Fakat yine de söylememiz gereken bir husus ülke ekonomi ve geçim şartları altında emekli vatandaşlarımız maaş artışları enflasyonun üstünde bir rakam açıklanırsa emekli vatandaşlarımızın mutlu ve geçimlerinin rahatlamasına yol açacaktır. Hadi Hayırlısı…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *