«
  1. Anasayfa
  2. Emekli Haberleri
  3. Emekli Maaşları Cumhurbaşkanı Maaşı Zammına Endekslensin! Yasa Meclise Sunuldu

Emekli Maaşları Cumhurbaşkanı Maaşı Zammına Endekslensin! Yasa Meclise Sunuldu

haber

Emekli maaş artış sisteminde değişiklik yapılması için Meclise yasa teklifi verildi. Ülkemizde yaklaşık 12 milyon emekli vatandaşımızın enflasyon oranı ile değil Cumhurbaşkanı maaş zammı ile endekslenmesi için Meclise verilen yasa teklifi CHP Zonguldak Millet Vekili Ünal Demirtaş tarafından sunulmuştur. Eğer bu yasa Meclisten geçer Cumhurbaşkanı da imzalar ise bundan sonraki dönemler de emekli vatandaşlarımız her yıl Cumhurbaşkanı Maaş artışına göre zam alacaklardır. Bu yasanın Meclisten geçmesi emekli vatandaşlarımız için çok büyük önem arz etmektedir.

Bu yasanın Meclisten geçmesi dahilin de emekli vatandaşlarımız artık enflasyon oranına göre değil de Cumhurbaşkanı maaş artışına göre yani bu sene bu yasa kabul görecek olursa eğer bütün emekli vatandaşlarımız Cumhurbaşkanı maaş zammı olan yüzde 26.2 oranında maaşlarına zam alacaklardır. Gerçekten bu yasanın Meclisten geçmesi çok önemli bir husus olacaktır. Çünkü bunun bir çok nedeni vardır. Geçimini kıt kanaat sağlayan emekli vatandaşlarımız yarasına merhem olacak bu yasanın geçmesi ve onaylanması için Ülke vatandaşı olarak bizler tarafından seçilip Yüce Meclise gönderdiğimiz Millet Vekilleri tarafından kabul edilip edilmeyeceği belli olmamaktadır. Burada göreceğimiz şudur ki bizim seçtiklerimiz bizleri ne kadar düşünüyor onu da hep birlikte göreceğiz.

Olur da bu yasa Meclis tarafından kabul görürse bundan sonraki yıllar için de emekli vatandaşlarımızın yüzlerinin gülmesi sağlanacaktır. Burada göreceğimiz başka bir detay ise seçtiğimiz Millet Vekillerinin bizleri düşünüp düşünmediği konusu. Halkın refahını düşünüyorlarsa eğer biraz da ellerini vicdanlarına koyarak karar verirlerse eğer onları Millet Vekili yapan bu Halkın çok istediği bu yasayı kabul ederler. Bir çok emekli vatandaşımız asgari ücretin bile altında aylık alıyorlar ve gerçekten açlık sınırına itilmiş durumdalar. İnşallah bu yasa geçerde emekli vatandaşlarımız da açlık sınırında yaşamaktan bir nebze de olsa kurtulmuş olur. Bu oran aslında çok büyük bir oran değil emekli vatandaşlarımızın aldıkları aylığa bakıldığında. Örnek 1020 TL alan bir emekli vatandaşımız Cumhurbaşkanı gibi maaş artışı alırsa yani yüzde 26,2 olacak şekilde maaşına 267 TL zam alacak ve aldığı maaş toplamda 1287 TL olacaktır. Sizlerin de gördüğü gibi bu artış maaşı çok cüzzi olan emeklilerimiz için hala yetersiz olup onları açlık sınırından kurtarmamaktadır.

Siyasi görüşümüz ne olursa olsun vatandaşı düşünerek böyle bir yasayı Meclise sunan CHP Zonguldak Millet Vekili Ünal Demirtaş’a teşekkürler ederiz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *